Milionarii Europei vânează cu Ion Țiriac pe Domeniul Regal din Caraș-Severin

În perioada în care românii deplâng moartea Regelui Mihai, milionarii Europei organizează o partidă de vânătoare în Caraș-Severin, chiar pe fostul Domeniu Regal de la Vermeș și Ersig.

Aproximativ 10 curse private au aterizat aseară pe Aeroportul Internațional Timișoara, toate având la bord nume grele din Topul Forbes și foarte multă muniție și arme, avioanele venind din Italia, Germania și Austria. Milionarii au fost așteptați de către Ion Țiriac și conducerea Aeroportului în Salonul Oficial. Printre celebrități fiind și Wolfgang Porche, cel care de câțiva ani este nelipsit de la tradiționalele partide de vânătoare ale lui Țiriac. Potrivit Știrilor Pro TV, Porche ar vâna, printre altele, cu o pușcă gravată cu aur de 15.000 de euro. Potrivit jurnaliștilor de la Wall Street, acțiunile Porche s-ar ridica la peste 18 miliarde de euro, citând Bursa de la Frankfurt.

Vânătoarea are loc la un complex privat de vânătoare din Vermeș, care cuprinde fostul Domeniu Regal de la Ersig, dar și de la Vermeș, însumând aproximativ 700 de hectare.  Aici, practic, animalele sălbatice sunt crescute ca într-o fermă sau grădină zoologică, vânătoarea fiind autorizată de Ministerul Apelor și Pădurilor pentru speciile de mistreț, cerb lopătar și cerb carpatin (cerbul comun), cel mai probabil aceștia fiind și obiectul vânătorii de astăzi, la care se poate adăuga fauna migratoare, cum ar fi iepurii sălbatici sau fazanii, zona fiind renumită și pentru asemenea exemplare cinegetice.

Wolfgang Porche, cu pușca gravată cu aur. Foto: Ştirile Pro TV

Partida de vânătoare a început vineri dimineața, la ora 8.00, și se desfășăară timp de câteva ore. O echipă de medici veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare Caraș-Severin asistă la partida de vânătoare, iar la final se va face analiza mistreților care vor fi împușcați. La sediul DSV Caraș-Severin a fost depusă o cerere prin care se solicită asistență pentru verificarea a aproximativ 120 de carcase de porc mistreț.

Conform tradiției, carnea mistreților care vor fi împușcați va fi donată, în acest an aceasta ajungând pe mesele unor cămine sociale din județul Caraș-Severin.

În anul 2015, Ion Țiriac a cumpărat o pădure din apropierea satului Ersig de la prințul Paul de România și a amenajat un domeniu de vânătoare care se întinde pe o suprafață de peste 700 de hectare. Potrivit Direcției Silvice Caraș-Severin, omul de afaceri ar fi închiriat Cabana Gârnița din Ersig, locul unde va avea loc și petrecerea de după vânătoare. Numele cabanei vine de la Gârniță, o subspecie de stejar care compune pădurile din zonă.

Prima vânătoare organizată de Ion Țiriac la Balc a avut loc în anul 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Ion Țiriac este cel mai bogat român, cu dețineri de 1,7-1,8 miliarde de euro, fiind urmat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cu 1,1-1,2 miliarde de euro, arată ediția pe anul 2017 a „Top 300 Cei mai Bogați Români”, lansată luni de revista Capital. „Pentru al patrulea an consecutiv, locul I este ocupat de Ion Țiriac. Averea celui mai bogat român a crescut cu 7,6% față de nivelul consemnat în ediția precedentă”, se arată într-un comunicat al editorilor.