Milioane achitate de administrația locală!

În încercarea continuă de a se dezvolta, orașul Anina a fost bântuit și de datoriile lăsate moștenire de către vechea conducere a orașului.

Un an și jumătate de mandat i-a luat primarului Gheorghe Românu să reușească să acopere datoriile primăriei, în valoare de peste 4 milioane şi jumătate de lei. Pe lângă această realizare, administrația locală se laudă cu proiectele pe care a reușit să le demareze. „Avem un număr de 13 proiecte de fezabilitate înspre finalizare, lucrăm la partea tehnică, la arhitectură, pentru a le depune în această perioadă. Mai lucrăm la proiecte pe monumentele istorice, avem 43 de monumente istorice, și cam patru proiecte pentru reabilitarea lor prin acele fonduri norvegiene”, precizează edilul-șef al Aninei.

Problema principală din administrație, regăsită în toate localitățile din țară, este lipsa personalului datorată interdicției de a angaja. „În partea de întreținere sunt la pământ, am șapte oameni în total cu care fac ce pot, în sensul că ma bag la lucrări urgente. Am 132 de oameni pe legea 416, cu ei lucrez în special în curățenie, i-am împărțit astfel încât fiecare să știe ce are de făcut, îi ajut cum pot, să nu vină cu stomacul gol, le mai dau de mâncare. Cu acești oameni ne mai cârpim, dar vă dați seama că putem face doar curățenie cu ei. Fiind necalificați nu ne ajută decât la cârpeli”, a mai adăugat Gheorghe Românu.

De personal ar mai fi nevoie și la poliția locală, fiind obligatoriu ca un polițist să fie atribuit fiecărei unități școlare din oraș, iar apoi la posturile de asistență socială primăria are nevoie de oameni, în momentul de față funcționând cu muncitori necalificați. „Mai am câteva posturi pe asistență socială. Anul trecut am dat drumul la o cantină socială, acolo unde funcționează muncitori necalificați; am un cămin de zi, două centre de zi cu câte 25 de oameni, un fel de afterschool unde profesori voluntari fac temele cu cei mici. Sunt probleme, dar orașul Anina are nevoie de locuri de muncă, iar pentru asta trebuie să pregătim infrastructura, iar pentru asta îmi trebuie oameni”, încheie primarul orașului.

Comments

  1. John Luther says:

    dacă vă aflați în nevoie de împrumut, asistență financiară, bani pentru a finaliza eductaion ta, cumpara o masina, să construiască o casă, nu trebuie să vă faceți griji, doar sa ne contactati acum prin e-mail ca johnlutherloanfirm1@outlook.com

    ceea ce privește