Frunzăverde, despre proiectele CJ

În ciuda crizei financiare, care nu a fost încă depășită, în județ se derulează o serie de investiții din fonduri europene. De asemenea, zonele care nu au putut obține finanțare din diverse motive de la Uniunea Europeană primesc finanțare guvernamentală.

Forul județean derulează în această perioadă o serie de lucrări de infrastructură, extrem de valoroase pentru comunitățile locale din Caraș-Severin. Mai exact, liderul de la Palatul Administrativ a spus că anul acesta se derulează lucrări în valoare de 25 de milioane de lei. Din aceştia, 9,6 milioane de lei sunt lucrări care se finalizează în acest an, 4,9 milioane de lei înseamnă continuarea unor lucrări, dar care nu se vor încheia în 2014, iar lucrări noi vor fi în valoare de nouă milioane de lei în mediul rural şi 1,45 milioane de lei în mediul urban.

Sorin Frunzăverde a explicat și motivul pentru care în 2014 încep lucrări noi. Mai exact, în cazul a circa 25 de comune din Caraș-Severin, dar și a cartierelor mărginașe din anumite orașe, numărul mic de locuitori a descalificat unitatea administrativ-teritorială de la eligibilitatea fondurilor europene, astfel că, în sprijinul comunităților, forul județean a obținut fonduri guvernamentale, prin Ordonanța nr. 28, care prevede lucrări de alimentare cu apă, canalizare, drumuri, reabilitare de drumuri județene și comunale, dar și construirea de poduri și podețe.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Acesta este și motivul pentru care începem lucrări noi, pentru că nu avem posibilitatea să finanțăm aceste cartiere din mediul urban, respectiv aceste comune pentru apă-canalizare și drumuri din fonduri europene”, a explicat Sorin Frunzăverde.

În plus față de Ordonanța 28, în Caraș-Severin,  în domeniul gestiunii deșeurilor și pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată, valoarea proiectelor câștigate este de 271 milioane euro, 75 milioane pentru deșeuri, iar diferența, pentru infrastructura de apă și apă uzată pentru cele opt orașe din Caraş-Severin.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/