Milioane de euro și pentru platforma industrială Mociur! Nelu Popa a demarat negocierile!

Primarul Reșiței insistă pentru reinventarea municipiului reședință de județ, pentru transformarea lui dintr-un oraș industrial, al furnalelor, într-unul modern, care să se dezvolte în cu totul și cu totul alte direcții. Pe bani europeni!

Popa s-a aflat ieri la București, unde i-a invitat la discuții, pentru a doua oară, pe toți cei implicați în vânzarea terenurilor, construcțiilor și chiar a drumurilor (!) care aparțin într-o formă sau alta de UCMR. E vorba despre imobile situate în zona Mociur nr. 50, inclusiv cele cu privire la care în cartea funciară este înscris dreptul de ipotecă al creditorului ipotecar Seraghis Loan Management LTD, prin mandatar Asset Recovery Debts SRL, precum și imobilele asupra cărora este instituit sechestru de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, explică reprezentanții administrației locale reșițene.

Demersul primarului Popa vine în contextul în care Municipiul Reșița are prevăzut în strategia integrată de dezvoltare locală și planul de mobilitate, proiecte pentru dezvoltare și regenerare urbană a zonelor industriale abandonate, precum și proiecte de dezvoltare a unui sistem modern de transport local, prin repunerea în funcție a tramvaiului. „În această strategie asumată de administrația locală reșițeană intră și platforma industrială Mociur. Facem mențiunea că Primăria Reșița dorește să mobilizeze fonduri publice și private atât pentru procesul de regenerare urbană, cât și pentru o nouă infrastructură de accesibilitate urbană, în acest plan de dezvoltare putând vorbi despre accesarea și implementarea unor proiecte cu finanțare europeană, locală și privată, prin care s-ar putea atrage până la 35.000.000 de euro pentru municipiul Reșița”, a mai transmis Biroul de Presă al Primăriei Reșița.

leader board 728 x 90 px