Lorena Lupu şi Lavinia Călina invită reşiţenii în Trollywood

Scriitoarea şi actriţa Lorena Lupu se va afla la Reşiţa joi, 19 octombrie, să-şi lanseze noua carte, Trollywood, în prezenţa scriitoarei caransebeșene Lavinia Călina şi a editorului Andrei Ruse, managerul editurii Hyperliteratura.

Evenimentul va avea loc la clubul Happy Moments (Str. Lucian Blaga, nr. 10) şi face parte din turneul literar prin care Lorena Lupu şi Hyperliteratura promovează această carte, turneu intitulat Trollywood Walk of Shame. Proiectul editorial „Trollywood” (care ar putea avea ca subtitlu sintagma „best of”) adună cele mai dezbătute și incitante texte de proză scurtă publicate de-a lungul timpului pe blogul actriţei şi scriitoarei Lorena Lupu – blog care a împlinit recent rotunda vârstă de 10 ani.

Fie că sunt sketch-uri, întâmplări, povestiri de amor ratat, „memorii” care te poartă cu autostopul de la Sfântu Gheorghe la București și viceversa, din crâșme dubioase pe străzi de negăsit nici cu GPS-ul sau pe scene importante unde au loc lucruri total neimportante, Lorena reușește să surprindă prostia și ipocrizia umană în formele ei pure și să te facă, dincolo de porțiile sănătoase de râs, să empatizezi cu subiecte şi persoane despre care nici nu ai fi crezut c-o să-ți pese.

Lorena Lupu s-a născut în Sfântu Gheorghe, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Secţia Actorie, în clasa lui Florin Zamfirescu. În 2006, debutează atât în teatru, cu rolul principal din „Război cu Troia nu se face”, de Jean Giraudoux (Teatrul Mic, Bucureşti), cât şi în literatură, cu romanul autoficţional „Rondo Capriccioso”. Urmează romanul „Bătăuşul de Câmpi” (2007), experimentul literar-fotografic „Hyde Park” (2009), în colaborare cu Dinu Lazăr, iar în 2012, revine în atenţia cititorilor cu romanul erotic „Dona Juana”. Debutează ca dramaturg în 2011, contribuind cu texte pentru spectacolul „Requiem“.

Din 2014 își începe călătoria pe blogul ei, „Trollywood”, devenind în scurt timp una dintre cele mai citite și controversate bloggerițe din țară (prin subiectele abordate și stilul ei acid). Cartea ce va fi lansată la Reșița, care păstrează titlul blogului, este un… „worst of” al textelor publicate de ea online în ultimii zece ani.

Cartea Trollywood a stabilit un record pentru editura Hyperliteratura, condusă de scriitorul bucureștean Andrei Ruse, într-o campanie extraordinară de crowfunding.

„Stilul direct, tranșant, al scriitoarei, jurnalistei și actriței bucureștene Lorena Lupu, cunoscut de pe blogul Trollywood și de pe pagina sa de facebook, face furori și are fani. Lorena și-a creat o comunitate certă care îi citește postările cu nerăbdare. Caustice, incomode, uneori extrem de tăioase, afirmațiile, opiniile, polemicile Lorenei fac deliciul Facebookului și ne arată un autor plin de curaj, sincer și fără frica deranjării tabuurilor”, spune, despre Lorena Lupu, scriitoarea de succes din Caransebeș Lavinia Călina.