Milioane de euro plătiți din banii reșițenilor

Sumele care s-au plătit din bugetul orașului pentru pierderile înregistrate la societăți precum Prescom, Urban sau CET Energoterm sunt de ordinul miliardelor de lei. Express de Banat încearcă să deslușească o parte dintre ,,misterele” care au dus la astfel de scurgeri din bugetul local.

De astăzi, www.expressdebanat.ro vă prezintă zilnic situația societăților falimentare care au scos milioane de euro din bugetul local fără vreo concretizare în folosul cetățeanului. Multe dintre acestea, care au avut rol de sugativă de-a lungul anilor, mai există doar pe hârtie, însă chiar și așa toate au lăsat o amintire sumbră în istoria administrativă a Reșiței.

O parte dintre societăți s-au evaporat prin insolvență și mai apoi faliment, așa cum este SC PRESCOM SA, altele și-au schimbat denumirea și luptă în continuare pe pierdere, fără rentabilitate, dar cu bani care vin în continuare din bugetul local sau de stat. Un exemplu în acest sens este celebra societate CET, a cărei soartă urmează să se decidă în aceste zile.

O societate al cărei rol nu l-a înțeles nimeni, dar pentru care s-au plătit pierderi de 30 de miliarde de lei este SC Urban SRL. Amintirile legate de Urban le văd zilnic cetățenii care au treabă în afara orașului, la Kilometrul 7, acolo unde platforma amenajată ani la rând cu sume consistente din bugetul local nu își găsește utilitatea, așa cum niciodată oficialii care au condus orașul nu au putut oferi vreo explicație certă pe tema săpăturilor de miliarde.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Așa se explică faptul că anii de secetă financiară care au urmat tunurilor date din bani publici au adâncit orașul mai tare în datorii.

Rămâi cu Express de Banat și află unde s-au dus banii munciți onest de reșițeni!

MAIN FOTO: www.recolta.eu

banner maxagro