Milioane de euro pierdute pe fonduri europene. Edilii din Reșița și Bocșa dau explicații!

Deși sesiunea de finanțare 2014-2020 poate aduce fonduri consistente localităților, până acum niciun leu european nu a ajuns în județ.

Una dintre promisiunile primarilor la preluarea mandatelor în 2012 a fost schimbarea la față a localităților pe care le conduc. Acesta lucru însă n-a fost posibil pe noua sesiune de finanțare din bani europeni. Dincolo de dosarele deschise de Direcția Națională Anticorupție și de criteriile dure impuse de UE pentru câștigarea banilor, forurile responsabile de elaborarea ghidurilor de finanțare nu au fost capabile să le lanseze până în acest moment. Asta înseamnă o dată ratarea unor sume importante de bani și a doua oară stagnarea dezvoltării la acest capitol. Situația este similară în toate orașele județului, mai ales că primarii și-au pus speranțe mari în depunerea proiectelor, mare parte dintre acestea fiind deja scrise.

„Nu înțeleg ce se întâmplă cu aceste ghiduri de finanțare, cei responsabili ar trebui să se grăbească cu elaborarea lor. Pierdem sume importante de bani. Deja a trecut un an, suntem în 2015. Sesiunea de finanțare pune la dispoziție sume importante, dar pe care nu le putem accesa, a spus primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. De altfel, acesta readuce cu fiecare ocazie în atenția publicului acest aspect.

Nemulțumire pe această temă se regăsește și în rândul administrației locale din Bocșa. Suntem pregătiți pentru sesiunea de finanțare 2014-2020, pe care o așteptăm odată pentru totdeauna să înceapă, pentru că deja suntem într-o întârziere extrem de mare. Iată-ne la începutului lui 2015 și nicio unitate administrativ-teritorială, nicio primărie nu a reușit să depună niciun proiect pe fondurile europene deoarece ghidurile de finanțare încă lipsesc. Sperăm ca în primăvara acestui an să se lanseze și aceste ghiduri. Am avut în vedere accesarea fondurilor europene, posibilitatea de a întocmi studii de fezabilitate pentru investițiile pe care ni le propunem, a subliniat primarul Eugen Cismăneanțu pentru www.expressdebanat.ro.

Potrivit legii, în funcție de capitolul pe care îl vizează banii europeni, ghidurile de finanțare ar trebui elaborate de ministere.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/