FOTO: Județul Caraș-Severin are buget. „Vom dezvolta o cifră de 200 de milioane de euro!”

Aleșii județeni, convocați astăzi în ședință ordinară, au aprobat cel mai important proiect de hotărâre de la începutul acestui an: bugetul pentru anul în curs, dar și o proiecție pentru următorii anii, până în 2018.

Dacă multe dintre localitățile cărășene au fost private de bani din bugetul de stat, pentru cel mai important for din Caraș-Severin au fost repartizate 177 de milioane de lei, adică aproximativ 40 de milioane de euro. Suma este completată pe plan județean cu circa 155 de milioane de euro.

„Deci, Consiliul Județean va dezvolta la nivelul anului 2015 o cifră de circa 200 de milioane de euro pentru activitățile specifice: apă, canalizare, uzine de apă, stații de epurare, drumuri, nevoi sociale, artistice, sportive, sper eu, pentru care am alocat o sumă importantă, dar pentru care trebuie să găsim cadrul legislativ, unul foarte clar, pentru că vedeți ce se întâmplă în România și cred că soluționarea trebuie să vină dintr-o modificare legislativă care este un lucru perfect posibil în special printr-o ordonanță de urgență, acolo unde există voință politică, o formalitate pentru orice executiv. Am practicat și câteva corecții pentru cadrul social, domeniul sanitar, corecții bugetare pe sume din 2014, care iată vin în bugetul Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate în 2015”, a precizat astăzi președintele forului, Sorin Frunzăverde.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650368639438″]

În atenția aleșilor de la județ au mai fost sistemul social, căminele de bătrâni, casele de copii, dar și Spitalul Județean din Reșița. „Este un lucru bun faptul că 4 medici au posibilitatea să avanseze în ierarhia medicală la statutul de medic specialist și în contextul aceleiași hotărâri reușim să deblocăm 5 posturi tot pentru medici, dar de data aceasta pentru nivelul medicului rezident, medici tineri care au o șansă dacă doresc să practice profesiunea pentru care au optat”, a completat liderul de la Palatul Administrativ.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. Mihai says:

    Felicitari Domnule Frunzaverde, daca guvernul nu da bani ati adus din fonduri europene, multe judete ar trebui sa va urmeze exemplul !!!

  2. Tiberiu says:

    Felicitari C.j!!!!!!!!!!!!!!!