Milioane de euro pentru Oțelu Roșu!

Orașul în care până în luna iunie a anului trecut a domnit haosul sub administrarea primarului Iancu Simion Simi se pune încet, încet pe picioare. Actuala conducere a redus o parte consistentă din datorii, iar acum caută soluții prin care să crească încasările la buget.

Nu mare le-a fost mirarea reprezentanților din actualul executiv de la Oțelu Roșu atunci când au constatat că locuitorii orașului nu au cunoscut noțiunea de taxe și impozite locale. Gradul de încasare al acestora a fost de cel mult 50 la sută sub administrația „Simi”. Mai mult decât atât, au existat chiar ani în care 35 la sută din ceea ce trebuia colectat a ajuns la bugetul local. Astfel că acum reprezentanții Primăriei, prin Poliția Locală, le-au transmis înștiințări oamenilor, prin care să îi averizeze de faptul că trăiesc, totuși, într-o comunitate și că trebuie să se supună legii la fel ca orice alt român. La primirea acestora, mulți dintre cetățeni s-au prezentat la ghișeu, puși în situația de a le explica funcționarilor că habar nu au avut că au restanțe sau că ar fi trebuit să plătească impozite pentru teren sau casă.

Sunt și buni contribuabili
Și în rândul persoanelor juridice lucrurile s-au mai îndreptat. Mai mult decât atât, cei care conduc Primăria Oțelu Roșu s-au declarat mulțumiți de modul în care cel mai mare contribuabil local, firma Mechel, și-a achitat obligațiile la bugetul local, în ciuda dificultăților financiare prin care trece. La polul opus sunt de remarcat zecile sau poate chiar sutele de firme de mici dimenisiuni, ai căror patroni, necunoscând legea, nici nu au trecut pragul administrației publice locale.

Se valorifică pământul
Primarul Luca Mălăiescu este acum în situația de a căuta soluții prin care să aducă fonduri la buget, astfel încât din resursele adunate să mai poată asfalta o stradă sau amenaja câte un parc pentru oameni. Cum marii invesitori sunt încă absorbiți de municipiul Caransebeș, una dintre soluțiile găsite pentru moment a fost concesionarea suprafețelor de teren, chiar dacă numărul locurilor de muncă ce vor fi create nu este atât de mare. „Am concesionat o suprafață de 40 de hectare de teren unei firme din Arad, care nu va angaja sute de oameni, ci doar 60. Partea bună a lucrurilor, însă, este că suprafața de teren, fiind foarte mare, va aduce anual în bugetul local 2,5 milioane de euro. Astfel de acțiuni, comasate cu o încasare mai bună a taxelor și impozitelor locale ne vor permite să ne mișcăm într-o direcție bună în ceea ce privește investițiile”, a subliniat Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu.

Comments

 1. Felicia Patrascu says:

  Ei as,ca nu ti-a mers cu Stepanescu Mihai,ai fugit pentru un articol la Otelu Rosu?
  Sau interviul la telefon,daca a fost un interviu !

 2. Alina says:

  — Cu 4 parlamentari care sa ii reprezinte, orasul Otelu Rosu se stinge incet, Dezvaluiri senzationale despre afacerile primarului Luca Malaiescu cu terenurile orasului. aproape 28 de hectare de teren vandute numai in sedinta de consiliu local din luna decembrie 2012. Prin oras se vorbeste chiar ca si-a achitat datoria catre un camatar….

  Dezvaluiri despre Luca Malaiescu, despre Ion Mocioalca si Valeria Schelean, aceia ce spunea in campania electorala ca are casa in Otelu Rosu.

  A mai vazut-o cineva de atunci ?

  Citeste: “Ce bine imi pare ca ati luat teapa…”
  http://www.politicienii.ro/2013/01/22/ce-bine-imi-pare-ca-ati-luat-teapa/