Mii de elevi la Zilele Porților Deschise de la Universitatea de Vest din Timișoara

Participări la cursuri, experimente de fizică și chimie, vizite la Experimentarium și zeci de alte activități sunt programate săptămâna aceasta la Universitatea de Vest din Timișoara. Până vineri, instituția de învățământ superior deschide larg porțile pentru liceenii care vor să vadă ce înseamnă universitatea și ce se întâmplă în cele 11 facultăți ale sale, totul pentru ca tinerii să facă o alegere conștientă a viitoarei cariere.


Mii de elevi vor umple zilele acestea holurile Universității de Vest din Timișoara, la „Zilele Porților Deschise”. „Pe perioada a 5 zile, începând de azi și până vineri, de la ora 9 la 14, toate facultățile UVT, pe baza unui program, au activități de promovare a ofertei educaționale a instituției de învățământ superior și a celor 11 facultăți. Elevii s-au programat în urmă cu câteva săptămâni. Este vorba despre activități ample, de la prelegeri, la conferințe, la simulări de procese, Experimentarium la Facultatea de Fizică”, au menționat reprezentanții Universității de Vest din Timișoara.

Vor vizita instituția de învățământ superior elevi din 12 județe, cele care se află în raza de selecție a studenților celei mai mari universități din Timișoara. Vor avea posibilitatea să stea de vorbă cu profesori, cu actuali studenți și să afle mai multe despre ce înseamnă o facultate anume sau un domeniu.