Mii de elevi din Timiș, înscriși la ore de recuperare a materiei nepredate din cauza pandemiei de Covid-19

Interes tot mai mare în rândul elevilor din județul Timiș pentru a participa la programul de recuperare a materiei nepredate din cauza pandemiei de Covid-19. Doar în luna mai s-au înscris aproape 4.500 de elevi în 68 de centre din tot județul. Cei mai interesați să participe la ore sunt elevii din mediul rural, iar materiile cele mai căutate sunt matematica și limba română.

Programul de acțiuni remediale a fost lansat, în luna martie a acestui an, de către Ministerul Educației cu scopul de a ajuta elevii care nu au avut acces la orele online sau au obținut rezultate slabe ca urmare a acestora. Orele de recuperare a materiei se desfășoară cu prezența fizică a elevilor și a profesorilor și sunt făcute cu copii de la clasele primare și de gimnaziu.

Cosmin Hogea, coordonatorul programului remedial la nivelul județului Timiș, a declarat că există un interes din ce în ce mai mare în rândul elevilor de a participa la aceste cursuri de recuperare a materiei.

În luna martie am avut înscriși în programul remedial 3.180 de elevi în 59 de centre. În luna aprilie am avut o creștere a elevilor înscriși în programul remedial. În total, am avut 4.260 de copii în 62 de centre. Iar în luna mai avem 4.473 de copii în 68 de centre. Programul remedial permite înscrierea și constituirea grupelor de studii în permanență, de la lună la lună, în momentul în care există posibilitatea ca în cadrul unei școli să se constituie o grupă cu o medie de 12 elevi. Pentru luna martie s-au făcut solicitările de tranșe de bani, așteptăm să se primească aceste valori pe parcursul lunii, urmând ca încet să primim banii și pe aprilie și mai. Creșterea numărului elevilor o punem pe seama faptului că a fost o mai bună percepție a părinților, au văzut că aceste ore chiar se desfășoară, la început a fost o neîncredere.”, a afirmat Cosmin Hogea.

Programul remedial se va desfășura și în timpul vacanței de vară, până la data de 31 august, însă, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, există șanse să fie reluat și pe parcursul anului viitor.

Cosmin Hogea a mai precizat că elevii din mediul rural sunt cei mai interesați să participe la orele de recuperare, iar materiile cele mai căutate sunt matematica și limba română.

Avem mai mulți elevi din mediul rural pentru că acolo este clar că s-a simțit mai tare lipsa de dispozitive, faptul că nu au avut acces toți la mijloacele electronice. Bineînțeles că părinții au conștientizat acest aspect și i-au înscris, spre bucuria noastră, pentru a recupera din materia considerată de părinți că a fost pierdută în perioada predării online.”, a detaliat Cosmin Hogea.

Părinții din județul Timiș își pot înscrie în continuare copiii în cadrul programului remedial.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/