Mii de credincioși au cântat „Hristos a Înviat!”, la Catedrala mitropolitană din Timișoara. Mesajul transmis de Mitropolitul Banatului

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Câteva mii de timișoreni au participat la slujba Învierii Mântuitorului Isus Hristos de la Catedrala mitropolitană din Timișoara. Preoții au ieșit pe treptele bisericii, iar oamenii au înconjurat lăcașul de cult o singură dată. În mesajul transmis credincioșilor, Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan i-a invocat pe cei care i-au pierdut pe cei dragi în ultimul an și a avut un cuvânt de mulțumire pentru medicii care îi veghează pe cei aflați în nevoie. 

Din cauza pandemiei, numărul credincioșilor care ar fi putut intra în biserică a fost limitat, așa că slujba, începută în interior, s-a mutat afară, pe treptele catedralei.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Dumnezeu să îi mângâie pe frații noștri care acum sunt în spitale, în suferințe sau pe cei de la casele lor. Dumnezeu să îi întărească și să le trimită raza mângâierii. Dumnezeu să îi întărească și pe medici și pe tot personalul medical care în noaptea aceasta stă de strajă. Dumnezeu să îi întărească pe toți oamenii de știință care de un an de zile stau de veghe în laboratoarele lor pentru a aduce mângâiere. Din îndepărtata Indie vin vești cât se poate de cutremurătoare. 400 de mii de oameni într-o zi mușcați de acest veninos șarpe. Binecuvântat fie Dumnezeu că în părțile noastre lucrurile au început să se liniștească și să fim în noaptea aceasta împreună pentru că în urmă cu un an eram singur pe treptele acestei catedrale.”, a spus Mitropolitul Banatului în fața miilor de credincioși.

Creștinii ortodocși și cei greco-catolici intră de luni în Săptămâna Luminată, cu sărbătorirea celei de-a doua zi de Paști, iar în biserici se oficiază aceeași slujbă care a avut loc în noaptea Învierii și Sfânta Liturghie. Timp de 40 de zile, până la Înălțarea Domnului, credincioșii se salută cu „Hristos a Înviat!” și răspund cu „Adevărat a Înviat”. 
1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/