Caransebeșul luminat de miile de lumânări aprinse în noaptea de Înviere. Hristos a înviat!

Câteva mii de caransebeșeni au ieșit din case pentru a aprinde o lumânare în noaptea de înviere. Cei mai mulți dintre gugulani au ales zona centrală, Episcopul Lucian Mic a ieșit din Catedrala cu hramul Învierea Domnului îndemnându-i să ia lumină pe credincioșii ortodocși.

Cei care au dorit mai multă liniște au ales Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului Teiuș unde, în aer liber, pe o vreme deosebit de frumoasă, caransebeșenii au ascultat slujba Învierii Domnului. Și vechea Catedrală Istorică Sf Mare Mucenic Gheorghe a fost neîncăpătoare pentru enoriașii caransebeșeni care de ani de zile aleg să participe la Slujba Învierii.

Trăim vremuri grele, complicate și pline de incertitudine și nesiguranță. Hristos Cel înviat din morți este reperul vieții noastre, fără de Care nu putem face nimic. Noi, cei care dorim să trăim în Hristos, cu Hristos și pentru Hristos, suntem chemați să călcăm pe urmele Lui și să ne facem vreme pentru rugăciune, liturghie și filantropie, precum și pentru orice lucru bun și folositor, căci într-adevăr vreme este să te naști și vreme să mori (Ecclesiastul 3, 2). Să ne pregătim pentru vremea morții, trăind frumos întru Hristos Cel înviat din morți. Acest cuvânt pastoral la praznicul Învierii Domnului din anul mântuirii 2021, am vrea să credem că vă aduce fiecăruia un strop de lumină și echilibru și vă va întări în credința, că, esențial și important în această viață este să Îl ai întru tine și lângă tine pe Domnul Hristos Cel Înviat. Amin! Hristos a înviat!”, se arată în Pastorală la Măritul Praznic al Învierii Domnului – 2021 al Episcopului Caransebeșului PS Lucian.