STEPANESCU: „Prioritatea noastră sunt oamenii”

Edilul-șef al Reșiței a comentat pentru Express de Banat situația în care se află Uzina Constructoare de Mașini la ora actuală. Asta, după ce administratorul judiciar, Euro Insol, a declarat în exclusivitate pentru cotidianul online faptul că renunță la conducerea societății.

Primăria Reșița a făcut și va face în continuare demersuri pentru salvarea UCMR, asigură reprezentanții municipalității. După ce Ilie Sârbu a fost în oraș, la insistențele liderilor locali ai PSD, autoritățile promit acum că vor discuta, din nou, cu șefii de la centru, ca să evite crearea unei situații sociale tensionate. Aceasta ar putea fi generată de restructurarea celor 2.000 de angajați ai uzinei.

E clar că demersurile principale încep de la conducerea societății, iar în ce mă privește am ajutat și voi ajuta în continuare ca acele demersuri să se concretizeze. Mai exact, cu toții dorim ca acele creanțe să fie transformate în acțiuni din partea statului sau măcar să existe un ajutor financiar pentru societate. Am relatat și domnului ministru al economiei și comerțului situația de la Reșița, am transmis și Guvernului României toate aceste zbateri ale societății, dar repet voi susține orice acțiune a dânșilor”, a declarat edilul-șef al Reșiței.

UCMR are datorii la Primărie
Mihai Stepanescu crede că plecarea firmei de insolvență Euro Insol nu ar trebui să îi impacienteze pe oameni. Aceasta a fost numită de un judecător sindic, care probabil va numi un alt administrator judiciar. Pe mine mă interesează soara celor peste 2.000 de oameni care lucrează acolo și, bineînțeles, soarta societății pentru că noi, din păcate, nu am prea beneficiat de acele taxe pentru impozite și pentru clădiri. Noi considerat că prioritate au oamenii. Tocmai de aceea datoriile sunt mari către Primărie. Domnul Borza poate ne spune și nouă de ce nu plătește datoriile către Primărie, pentru că și noi ar trebui să mai asfaltăm niște străzi lăturalnice, să facem niște parcări și, poate, să modernizăm cele două blocuri pe care le-am preluat de la un alt lichidator, în cartierul Mociur”, a concluzionat primarul Mihai Stepanescu.

Comments

 1. Stefan Pitu says:

  Cand ai batut palma cu Obi, ai fost de acord cu insolventa,, hmmm? La asta nu te-ai gandit, dom primar, ca nu mai vezi banii? Ca oamenii raman pe drumuri?

 2. Bucur Marian says:

  Nu te lauda ca-i ajuti, ca nu esti in stare! Administratorul judiciar face ce vrea si tu
  doar poti sa-l admiri, papagal…

 3. Eftimie Marian says:

  Ba s-a gandit, dar la buzunarul lui, vezi bancute, panselute…. I-o fi dat Obi vreo spaga mica…

 4. Maria Vender says:

  E zambaret , Obadau ca si-a vazut visul cu ochii: a falimentat uzina! Degeaba a vrut Chebutiu sa-l zboare ca-l tineau elvetienii cu bani in conturi si case. A promis mosul la privatizare ca se alege praful de uzina si uite ca reuseste…

 5. Coana says:

  ce putem intelege din fotografie e ca Mishu a batut palma cu Odabau, spre binele Resitei. daca odabau a disparut ca magarun ceata, urmeaza Mishu. Ca cine?