MIHAI STEPANESCU: „Este surprinzător că nu a fost o intenţie serioasă de dezvoltare a unei investiţii”. Chebuțiu ripostează!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Neînțelegerile pe tema investiției SportCity din Parcul Industrial continuă la Reșița. În timp ce marii investitori amenință că pleacă din Reșița și chiar au cerut rezilierea contractului în acest sens, reprezentanții administrației publice locale se îndoiesc de seriozitatea lor.

Oficialii Primăriei Municipiului Reşiţa şi membri ai Consiliului Local s-au întâlnit de întâi aprilie cu directorii Marius Mihăilă şi Adrian Preda, din cadrul VeloCity, pentru a discuta problema rezilierii unilaterale a contractului de concesiune la investiţia din Zona Industrială, solicitare venită din partea acestora din urmă. Adrian Chebuţiu nu a participat la întâlnirea de la sediul Primăriei Reşiţa, preferând să îi trimită pe cei doi reprezentanți ai săi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de administrația locală, municipalitatea şi-a arătat disponibilitatea de a găsi variante prin care să se concretizeze potențiala investiție. „Poziţia VeloCity a rămas aceeaşi ca şi în notificarea de reziliere unilaterală, refuzând să pună la dispoziţia Primăriei şi a Consiliului Local studiul geotehnic realizat de către aceştia. Mai mult decât atât, li s-a oferit posibilitatea de a alege o altă suprafaţă din cele 17 hectare, ei având în concesiune aproximativ 5 hectare”, potrivit comunicatului.

Acuzați că au jucat la două capete
Potrivit aceluiași document, la două şedinţe ordinare ale Consiliului Local, tandemul Preda-Mihăilă a făcut promisiuni de investiţii serioase, chiar dacă nu aveau sumele necesare sau solicitau şi alte categorii de folosinţă, cum ar fi drumurile ce aveau alt scop.

„În certificatul de urbanism eliberat, li s-a solicitat respectarea unor cerinţe precizate clar şi concret, lucru cu care au fost de acord. Din acest motiv, este surprinzător că nu a fost o intenţie serioasă de dezvoltare a unei investiţii. Administraţia publică locală se detaşează de astfel de practici pe care, deocamdată, nu le comentează”, se mai arată în comunicatul de presă.

Ce spun oficialii Velo City
În paralel cu toate aceste neînțelegeri, fabrica de biciclete a aniversat astăzi asamblarea bicicletei cu numărul un milion. Cu mare fast, directorii și-au prezentat realizările, dar și cifra de afaceri totală, care se ridică la aproape 11,5 milioane de euro.

promovare banner maxagro

În ce privește acuzele administrației publice locale, Adrian Chebuțiu a explicat astăzi că s-a săturat să tacă, fără să ia atitudine vizavi de cele care i se pun în cârcă. Acesta spune că terenul din Parcul Industrial nu poate fi folosit, iar atitudinea celor care conduc orașul față de investitori lasă de dorit.

Am primit studiul geo în noiembrie anul trecut, surpriza a fost imediată, dar surpriza nu făcea altceva decât să confirme o situație naturală. Mergeți acum în Parcul Industrial și o să vedeți că drumurile se lasă fără să circule nimeni pe ele. Vă dau eu fotografii, dacă nu le aveți, cu găuri sub drumurile de beton. Se lasă terenul! Sunt patru metri de umplutură tasată și neomogenă. Diverse tipuri de materiale au fost băgate, ce s-a găsit, ca să fie cât mai ieftin. Pe acel teren, doamnelor și domnilor, nu se poate funda la mai puțin de 4 metri. În raport cu investiția SportCity înseamnă un milion și jumătate costuri suplimentare”, a declarat astăzi Adrian Chebuțiu, care a explicat că în acest context investiția sa nu mai este rentabilă.

Referitor la acuzele de neseriozitate care i s-au adus, acționarul majoritar al Velo City a punctat bicicleta cu numărul 1.000.000, asamblată astăzi la Reșița. „Dacă era vorba de neseriozitate, eu nu mai stăteam astăzi în fața dumneavoastră. După experiențele trecute, în 2011, probabil că ar fi trebuit să plec din Reșița, așa cum mi-o cer mulți și astăzi, da? Și să las ideea de neseriozitate! Sunt încă la Reșița, coordonez un grup care dă de lucru la 1.000 de oameni, 335 sunt la Velo City”, a precizat acționarul majoritar al societății.

De ce este acuzat investitorul
Reamintim că Adrian Chebuțiu are în prezent un proces pe rolul instanțelor de judecată în care este acuzat de fapte de corupție, mai exact: că ar fi încercat alături de Adrian Preda și omul de afaceri libanez Said Baaklini să dea un tun de 60 de milioane de euro statului român.

publicitate tmc 640

Comments

 1. avram99 says:

  Ce are tunul cu bicicleta? Daca e sa citim CV-uri, datini-l si pe-al primarelui Stepanescu sa-l vedem cit e el de serios. La ce uitatura smekera are, Investitia in fabrica de biciclete e probabil tot una neserioasa. Ca ce mare lucru sa faci un milion de biciclete? Panseluta la ureche! Si care e povestea cu Parcul Industrial? Daca astia sunt neseriosi si mint, unde sunt investitorii serios care au construit ceva acolo? Ca bate vintul pe valea aia si se surpa.

 2. Mircica says:

  Sa fie dati afara de acolo si sa fie dat pamintul celor care vor sa-l munceasca, sa construiasca acolo. Investitori seriosi nu neica nimeni! Cine mai e si Velocity si cine a auzit de ei?

 3. nashpa says:

  Dupa poza, Chebutiu arata serios iar Stepanescu parca ar zice “Bai, voi vreti sa-mi furati calul”. Aiurea, calu plecase tropa-trop pe furnicular, alt subiect hot. Pe la coafor zice ca a furat si locomotivele, ce se vede in Triaj e holograma. Serios!

 4. Nelu Popescu says:

  Baaai, cit TUPEU ai. Cu ce mare fast am aniversat? Spune ca nu e un eveniment ca am facut 1 milion de biciclete. Sa ajungi tu sa scrii un milion de articole bune si atunci sa vedem fast. Ca asta e de kk

 5. sexe says:

  Esti bun bre primarasule. De Barbalata nu ai curaj sa te iei ca vinde simbolul Resitei la fierul vechi, te iei si tu de cine nu are curaj sa vorbeasca. De el nu spui nimic ca vinde funicularul la italieni, problema ta este cate biciclete pierzi din primarie. Cand a fost vorba sa facem autobuze unde erai, ca primaria a spus ca nu are nevoie de proiecte cu rusii, vezi asa ii alungi pe toti.

 6. Anca says:

  Ce sa-i faci daca nu a vrut sa vina sa se vada cu tine. Uite asa o sa refuze toti sa te mai vada. Pe la colturi ii barfesti si la primarie vrei sa stea in fata ta cu capul plecat. Cred ca nu prea intelegi ca in lume sunt multi bani care asteapta sa fie investiti in ceva, problema este cum stii sa ii faci pe cei cu bani sa creada in tine. La tine scoala asta lipseste. Economia din piata domle, ceri 5 lei pe rosii si daca vreau dau daca nu iau de la Caransebes cu 3 lei, ca precupetul de acolo este banatean neaos si daia e gugulan cu car cu mere, nu cu tarna din nuiele. Vezi ca se muta resedinta de judet la Caransebes si ramai doar cu gropile de gunoi si cele din asfalt. Bravo ai mai ratat unu care sa plateasca taxe.

 7. bitchslayer says:

  ce a facut Chebutiu pt Resita? a daramat UCMR-ul, a luat cu japca hotelul care a apartinut UCMR-ului, Nu stiu cum puteti crede un asemenea om. Nici cu primarul nu mi-e rusine, dar Chebutiu e mai josnic decat Stepanescu.

 8. Bucurel says:

  Teapa de 1 aprilie. Acum ramane doar celalalt om de afaceri pe care ni l-a anuntat primarul cu surle si trambite ca vine in parc. E singur omul si poate sa se aseze unde vrea ca i-a ramas tot pamantul. Vezi mai smechere ca nu ai vrut sa asculti de sfatuitorii tai si pe la toate interviurile aminteai la presa de unii care au mai luat pamant da nu fac nimic si tu o sa iei pozitie. Se pare ca vei lua pozitia mutului ca ai ramas asa cum ai fost la inceput cu pamant si fara oameni care sa-l lucreze. Teapa daca astia se duc in alta parte. Da tu ai huse ce-ti mai trebuie biciclete, ce faci cu pista pentru ele?

 9. Mirela says:

  Dupa ce am citit materialul vostru inteleg de ce au aparut divergentele intre Gartoi si primar. Daca cade drumul saracul om nu vrea sa semneze pe actele cu marsaviile facute de marele nostru edil. Nu vrea sa-si asume nici marele proiect cu groapa de gunoi. Nu vrea nici primarul de la Ezeris sa fie frate cu primarul de la Resita, i se rupe de zona metropolitatna. Si atunci ce sa mai asteptam de la altii, sa repare cu banii lor ce s-a mancat la Primarie? Mai vorbim peste 4 ani cand domnul Stepanescu candideaza pe listele PSD la functia de deputat.

 10. Firu says:

  Da ma l-a facut praf si din cauza asta lucrezi pe contractele aduse de el. Vezi ce bine imi este acum ca nu mai avem nici unu si se gandesc avocatii sa ne dea afara. Uiti cand ne duceam la el si ne certam pentru maririle de salariu. Acum cu cine te mai certi, de cand nu ai mai vazut marire? Nici eu nu stiu cum poti sa ii crezi pe cei care sunt acum cu pisul in mana si ne trec frumusel pe tabele. Om fi noi mari revoltionari, dar deocamdata foamea e mare si in final totulo se reduce la bani. La acei bani cu care trebuie sa-mi tin copilul la scoala, sau la acei bani cu care trebuie sa ajung la pensie, nu cu sloganurile lansate de tine sau de altii. Daca trebuie unii din Calnicel iesim si in strada sa sa ne mai dea de lucru, tu stai acasa ca nu poti sa lucrezi la un asemenea om.

 11. Andrei says:

  Mai, lasa-ma! Cum naiba si-au dat astia seama dupa ani de zile de la preluarea terenului ca nu e bun? Si daca e sa o luam asa, constructii se fac si pe apa. Daca le-ar fi pasat de Resita, cum zic ei, ar fi facut orice. Astia nu stiu cum sa isi umple buzunarele. Auzi, cica au facut ei studii. Expertii lu peste! Sa nu le dea primaru niciun ban. Sa se duca unde vor, cu tot cu Velocity lor, ca si-asa muncitorii de acolo sunt tratati ca vai de mama lor…

 12. Edy says:

  Bai agitatorule si noi unde mai lucram. Am colegi care vin si de la Anina, un oras uitat de toti. Vad ca pe tine te boare in .. de noi dar ce se intampla venim la tine sa ne dai bani luna de luna sau ne trimiti pe capul statului la somaj. Cand ai reactii destea gandestete si la urmari ca poate se autosesiseaza cine trebuie si te ia un pic la intrebari. Tu esti omul care vrea sa moara Resita sa ramana fara locuri de munca, ce vrei ? Banci inchise ca in Ciru, cersetori pe strazi, ca nu-ti place tie de ochii lu Chebutiu. Noi mai bine ne lipsim de tine decat sa te lipsesti tu de noi care lucram pe asa salarii. Alegerea este a noastra nun trebuie sa ne destepti tu. Cand vom avea alternative fii sigur ca ne dam demisiile si ne angajam la altii care dau mai mult.

 13. Ieftinica says:

  Va doare ca pierdeti banii si ca pleaca in alte locuri. Pai de ce sa faca constructii si pe apa daca voi ii faceti hoti. Lasa sa se duca la altii care nu au problemele cu care va confruntati voi nu saunt atat de puritani ca resitenii. Lasa ca ramanem noi ucmr -isti si csr-isti, vreo 500 de angajati cu 1000 de la primarie si traim ca in sanul lui Avram. Nu ati vrut tot timpul sa plece sa lase Resita, acum pleaca de ce va milogiti sa ramana si sa faca fabrici. Si voi astia de la ziar ce mai faceti daca pleaca omu si e totul bine ce mai aveti de scris, a fost odata ca niciodat, ca daca nu ar fi nu s-ar mai povesti.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/