Hurduzeu l-a chemat pe Vosganian la Reşiţa

Prefectul judeţului Caraş-Severin a participat, alături de parlamentarii Ioan Benga şi Iosif Secăşan, la o întâlnire cu ministrul economiei, Varujan Vosganian, aranjată de deputatul Ion Mocioalcă.

Subiectul principal al discuţiilor a fost remedierea situaţiei sociale şi economice survenite ca urmare a intrării în conservare a combinatului de la Oţelu Roşu şi a disponibilizării a mai mult de 400 de salariaţi. „O altă temă abordată a fost continuarea demersurilor pentru salvarea UCM Reşiţa, societate aflată de asemenea în insolvenţă. O a doua rundă de discuţii s-a purtat cu administratorul judiciar al SC DUCTIL STEEL SA, Arin Stănescu, căruia i-a fost adusă la cunoştinţă dorinţa autorităţilor locale şi a sindicatelor privind reducerea la minimum a perioadei de conservare a societăţii şi reluarea activităţii de producţie într-un timp cât mai scurt”, informează Mihaela Badea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Caraş-Severin.

Silviu Hurduzeu spune că în continuare se vor depune eforturi pentru găsirea unui investitor care să preia combinatul. Mai mult, acesta l-a invitat pe Vosganian la Reşiţa, pentru a discuta soarta industriei din Caraş-Severin.