Au aflat totul despre orașul lor!

Sala Casei de Cultură din Oțelu Roșu a găzduit sâmbăta aceasta sute de cetățeni din Valea Bistrei, invitați de către administrația locală pentru o discuție liberă despre situația din oraș. Atât locuitorii orașului, cât și conducerea primăriei au fost încântați de modul în care a decurs întâlnirea.

A fost pentru prima dată când locuitorii orașului Oțelu Roșu au aflat despre situația reală din Primăria orașului. Primarul Luca Mălăiescu nu s-a rezumat să discute doar despre neregulile descoperite în administrația locală, ci le-a explicat punct cu punct toate cheltuielile cu care are de-a face, de la salariul primarului la cheltuielile pentru produsele de curățenie. Tot pe lista de discuții s-au aflat date despre bugetul pe 2013, realizările administrației până la ora actuală și planurile de viitor.

Cetățenii orașului nu au știut niciodată ce se întâmplă într-o Primărie. Așa cum am promis și în campania electorală, în fiecare an în luna martie, de acum, voi organiza o astfel de dare de seamă”, a precizat primarul Luca Mălăiescu.

intalnire otelu rosu

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Atmosfera în cadrul întâlnirii a fost foarte relaxată, primarul a discutat cu cetățenii ca de la om la om, a răspuns tăvălugului de întrebări și le-a explicat punctual toate detaliile modului în care se administrează un oraș. Inițiativa primarului, deși surprinzătoare pentru cetățeni, a fost aplaudată în repetate rânduri de cei din sală și lăudată la microfon în auzul tuturor.

De asemenea, cetățenii au fost revoltați de ilegalitatea în care a fost scufundată administrația până nu de mult. „Sunt foarte încântată că avem ocazia să ascultăm o dare de seamă. După ce am auzit tot ce ați spus mă întreb cum este posibil să se facă atâtea ilegalități într-un mandat fără ca cineva să se sesizeze?”, a întrebat Doina Pisat la întâlnire.

Printre remarcile făcute în sală au fost și câteva amuzante. E cazul unui cetățean care a avertizat locuitorii că peste 40 de deținuți au evadat și că urmează să vină un tsunami peste oraș. Datorită numeroaselor subiecte dezbătute, întâlnirea de sâmbătă seara a depășit trei ore și încă au mai rămas probleme nediscutate.

tmc 640