Stepanescu: „Cei care nu se pricep, să înveţe!”

Deși inițial independentul Mihai Stepanescu a încercat să ocolească un răspuns oficial cu privire la atacurile lansate joi de parlamentarul Vali Rusu, astăzi a revenit cu un comunicat de presă prin care dorește să lămurească unele declarații făcute de democrat-liberal.

„Ca urmare a apariţiei în mass media a unor figuri politice, consider că în perioadă de criză economică, mult mai benefice comunităţii, sunt soluţiile legale, comparativ cu afirmaţii şi critici la adresa primăriei, cu diferite supoziţii, presupuneri, etc, pentru a distrage atenţia asupra problemelor reale, iar cei răspunzători şi cu putere decizională politică, să fie absolviţi”, se arată în comunicatul de presă transmis astăzi.

Potrivit lui Mihai Stepanescu, „toate investiţiile în curs de implementare pe raza municipiului Reşiţa sunt demarate pe baza unor studii legale de fezabilitate întocmite în urma parcurgerii procedurilor legale de achiziţie publică şi aprobate de Consiliul Local, conform prevederilor art. 36 alin. 4 lit. d  din Legea nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Investiţiile menţionate, cuprind şi proiectele de reabilitare parte carosabilă, trotuare, amenajare locuri de parcare şi străzi în municipiul Reşiţa şi cel de transformare a celor 8 puncte termice în centrale termice de zonă”.

În plus, acesta a adăugat că toate studiile de fezabilitate şi valorile acestora, au fost cuprinse în Bugetul Local, aprobat de Consiliul Local în şedinţe publice, aceasta constituind  condiţie primordială a demarării procedurilor de achiziţie publică şi execuţie a lucrărilor.

„Le recomandăm celor care nu se pricep să înveţe, să se informeze ori dacă ştiu soluţii alternative, să le precizeze administraţiei locale”, subliniază edilu-șef al Reșiței.