Cine este politicianul Vali Rusu?!

Deputatul PD-L a ţinut joi o nouă conferinţă de presă în care s-a străduit să arate cât de prost manageriază primarul Mihai Stepanescu problemele oraşului, în special cele legate de termie. A fost susţinut de cei doi viceprimari ai oraşului, Cristian Panfil şi Sorin Simescu.

Parlamentarul Vali Rusu, care şi-a anunţat deocamdată doar neoficial candidatura pentru fotoliul de primar al Reşiţei, continuă seria atacurilor la adresa actualului edil-şef, Mihai Stepanescu. Deşi a promis că va schimba placa, deputatul PD-L s-a legat tot de problema termiei. “Caietul de sarcini pentru cele opt microcentrale este îndoielnic. Termenul de finalizare era 23 decembrie. Luni se face o lună şi niciunul din cele opt puncte termine nu este funcţional. Caietului de sarcini nu a fost discutat în Consiliul Local. În pragul iernii, termenul de finalizare trebuia să reprezinte mai mult de 10 la sută”, a spus Rusu.
Deputatul “Butoane”, aşa cum l-a numit presa după ce a fost prins votând în Parlament şi pentru un coleg absent, susţine că primarul Stepanescu ar face bine să nu se mai plângă de faptul că nu primeşte bani de la Consiliul Judeţean. “Aceste puncte termice puteau fi una din soluţiile pentru permananta lipsă de bani. Dacă se reducea consumul cu 50 la sută, atunci, din factura de 24 de miliarde de pe luna decembrie avea 12 miliarde. Nu are niciun fel de interes pentru Reşiţa. Consiliul Judeţean nu dă bani Primăriei Reşiţa pentru că nu are proiecte. El e în tranzit, şi-a cumpărat o casă la Timişoara şi, probabil, ăsta e planul lui de viitor”, a mai spus parlamentarul.
Sorin Simescu, viceprimarul Reşiţei, l-a atacat şi el pe Stepanescu. “Din 13,8 milioane de euro, credit luat de Primăria Reşiţa cu acordul Consiliul Local, 11,2 milioane, adică aproape 82 la sută, sunt lucrări contractate, licitate, fără ca şi caietele de sarcini să fie aprobate în Consiliul Local. Aparatul propriu al primarului a elaborat caietele de sarcini, a organizat licitaţiile, ceea ce nu mi se pare normal. Pe noi nu ne informează nimeni. Nu spun că este ilegal, spun că noi nu ştim ce se face cu aceşti bani”, s-a plâns Simescu, ca şi cum funcţia de viceprimar pe care o ocupă nu i-ar permite să afle tot ce mişcă în Primăria Reşiţa.
Mihai Stepanescu a tot răspuns acuzaţiilor lansate de Vali Rusu şi pare să-şi fi consumat şi ultima doză de răbdare. “Este un om politic pe care nu îl cunosc. Cine este el?!”, a replicat primarul Reşiţei.