Migranți turci, prinși de polițiștii de frontieră din Oravița

politisti de frontiera control trafic

Polițiștii de frontieră din Oravița au descoperit trei cetățeni turci într-un autoturism oprit pentru control la Grădinari.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oravița au oprit ieri un autoturism pe DN 57, în Grădinari. În interiorul autoturismului au găsit trei cetățeni străini care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona de frontieră. Aceștia au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s- a stabilit că cei trei sunt cetățeni turci cu vârste cuprinse între 23 şi 63 de ani. Şoferul autoturismului este cetăţean român și are de 26 de ani.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii străini au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului român.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei au fost preluaţi de lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, în vederea luării măsurilor legale care se impun. De asemenea, șoferul român de 26 de ani este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Sursă foto: Arhivă