Deszăpezirea drumurilor din Timiș ar putea scoate până la 3,2 milioane de euro pe iarnă din bugetul județului

Consiliul Județean Timiș analizează ofertele depuse pentru deszăpezirea drumurilor județene, pentru următorii patru ani. Valoarea totală estimată pentru această perioadă se situează între 38 și 64 de milioane de lei, iar plățile se vor face în funcție de cât de grea va fi iarna, spun reprezentanții CJ Timiș. 

Până la această dată, CJ Timiș nu a încheiat contractele cadru pentru deszăpezirea drumurilor județene. Cele trei oferte depuse sunt în analiza aparatului de specialitate, iar în scurt timp se va trece la analiza financiară și declararea câștigătorului.

„Contractele cadru vor asigura deszăpezirea pe o perioadă de patru ani. Caietele de sarcini licitate au beneficiat de o atenție sporită, prin stabilirea de atribuții clare și cuprinzătoare, astfel încât să nu existe loc de interpretare în prestarea serviciilor. Valoarea totală estimată pentru cei patru ani se situează între 38 și 64 de milioane de lei, plățile efectuându-se în funcție de cât de grea va fi iarna și cât de mult se va lucra la deszăpezire.”, au declarat reprezentanții CJ Timiș.

În ceea ce privește drumurile naționale din județ și sectoarele de autostradă aflate în administrarea DRDP Timișoara – este asigurat întregul necesar de autoutilaje proprii și închiriate. Stocuri de materiale antiderapante sunt la 35% din totalul necesar pentru toată iarna, urmând a se completa pe parcurs, în funcție de cerințe. Potrivit reprezentanților DRDP Timișoara, din 20 octombrie vor fi active bazele de munte, care în județul Timiș sunt situate la Dumbrava, pe DN 68A, și la Margina pe autostrada A1.