Microbuzul Primăriei din Băile Herculane a făcut primele curse. Cât costă biletul și care este programul de circulație?

Transportul local de călători, întrerupt de mai bine de un an, s-a reluat în Băile Herculane, prin grija administrației publice locale.

Primăria a înființat un compartiment de transport public în cadrul Serviciului de Gospodărie și a cumpărat un microbuz de persoane cu o valoare de peste 300.000 de lei, necesar atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Deși este un început timid, primarul orașului, Cristian Miclău, spune că, dacă va fi nevoie și serviciul va fi profitabil, va mai achiziționa un microbuz.

Este aproape un an de când ne zbatem să facem noi transport local și uite că încet, dar sigur am reușit, chiar dacă avem doar un microbuz acum. Eu spun că este benefic atât pentru elevi care merg la școală de acum gratuit și nu mai dau banii la taxi, cât și pentru turiști, care pot veni acum de la gară cu doar 2 lei”, ne-a declarat Cristian Miclău, primarul orașului-stațiune de pe Valea Cernei.

Autovehiculul de călători va circula zilnic de la ora 6.30, din 30 în 30 de minute, pe ruta Centru – Gară și retur. Prețul unei călătorii este de 2 lei de persoană. În ședința Consiliului Local s-a stabilit ca anumite categorii sociale să aibă gratuitate la transport, însă cu condiția să aibă legitimație care va fi eliberată de Serviciul de Transport. Este vorba de elevi, studenți, pensionari, șomeri persoane cu handicap, care au domiciliul în Băile Herculane.