Miclău a accelerat modernizarea celei mai frumoase gări din România! Cu sprijinul președintelui Dunca!

Peisajul în Băile Herculane se schimbă tot mai mult în bine de la o zi la alta. Modernizările din stațiune sunt dublate de implementarea unui set de reguli de urbanism care interzic prostul gust în materie de construcții!

Primarul Cristian Miclău a avertizat că va identifica toate clădirile monumente istorice aflate în stare de degradare și că va propune majorarea impozitelor cu 500 % pentru acestea. Așa a și făcut, iar rezultatele intuite chiar au început să apară. Scopul majorărilor a fost acela de a-i determina pe proprietari să investească pentru întreținerea imobilelor. Gara din Băile Herculane, considerată a fi cea mai frumoasă din țară, este doar unul dintre imobilele de pe lista neagră a edilului-șef. De fapt, era. „Mă bucur foarte mult să vă informez că toate aceste acțiuni au dat roade și CNCF CFR SA – SRCF Timișoara a hotărât reabilitarea uneia dintre cele mai frumoase clădiri monument istoric din Băile Herculane în cadrul proiectului «Modernizarea/Reabilitarea a 47 stații de cale ferată din România “CF Timișoara – Lot1 Stația Băile Herculane». Chiar astăzi ne vom întâlni cu reprezentanții CNCF CFR SA Timișoara și DRDP Timișoara pentru stabilirea tuturor detaliilor tehnice și juridice legate de implementarea acestui proiect.”, a declarat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Toate chioșcurile din zona Gării Băile Herculane, care l-au zgâriat pe ochi pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, nu cu mult timp în urmă, au la bază un contract de închiriere cu Căile Ferate. E momentul perfect pentru ca administrația locală să impună și aici regulile de urbanism care vor schimba radical peisajul în stațiune. „Vom impune niște reguli foarte clare în legătură cu realizarea comerțului stradal în această zonă. Mai exact, având în vedere că Primăria Băile Herculane a elaborat un regulament privind comerțul stradal, se va impune un model de chioșc care să se încadreze în caracterul arhitectural al zonei. Această acțiune va continua și pe zona 7 Izvoare, unde, la fel, se vor stabili punctual toate condițiile cu privire la dezvoltarea corectă și uniformă a zonei. Toată acțiunea este sprijinită de Consiliul Județean Caraș-Severin prin președintele Romeo Dunca.”, a mai spus primarul PNL, Cristian Miclău.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 

Foto: FOTO CLUB BANATUL MONTAN

publicitate si promovare online banner maxagro