Investițiile în sănătate și educație, printre prioritățile primarului din Ocna de Fier

Conducerea Primăriei Ocna de Fier a depus o serie de proiecte la Compania Națională de Investiții, în vederea atragerii fondurile necesare pentru repararea și modernizarea mai multor obiective importante pentru comunitate.

Un dispensar modern cu punct farmaceutic, asta își dorește Petru Petrișor Panescu, edilul-șef al comunei Ocna de Fier, pentru locuitorii săi. Primele demersuri s-au făcut deja, rămâne de văzut doar cât de repede se vor mișca lucrurile în această direcție. „Cred că pentru dispensar vom și primi finanțare în perioada următoare, pentru că ne-au sunat și ne-au spus că avem cuprinse sumele necesare pentru reabilitare sa. Este o veste bună, mai cu seamă că, din fonduri proprii, am pregătit și două camere pentru a deschide un punct farmaceutic aici. Mai avem puțin de lucru la ele, pentru că s-au montat ușile noi, din material PVC, și mai trebuie puse acum tocurile și făcute reparațiile pe lângă ele. Am discutat, de asemenea, și cu două firme de profil, care ar fi interesate să-și deschidă un punct și la noi în comună.”, a declarat primarul din Ocna de Fier.

Alte două proiecte ale Primăriei Ocna de Fier se regăsesc pe lista de sinteze a CNI. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale și a căminului cultural. Pentru ambele obiective s-au făcut în trecut investiții din bugetul local, însă atât școala, cât și căminul cultural necesită lucrări mai ample, pe care administrația nu și le permite momentan. „La școala gimnazială am modernizat holurile la începutul anului școlar, iar anul acesta vreau să achiziționez o centrală termică pe peleți, pentru că întâmpinăm probleme cu lemnele, ba sunt verzi, ba sunt umede, iar copiii nu au căldură așa cum trebuie. A fost modernizată și sala de sport, însă școala cere mai multe investiții, pentru a arăta așa cum ne-o dorim. Este nevoie de un acoperiș nou, pentru că fiind foarte mare, când s-a lucrat la ea, s-a schimbat doar o parte din acoperiș, pentru că nu au fost bani, dar nu merge așa. Trebuie un acoperiș nou, izolații, zugrăveli și multe altele. Dacă nu primim banii anul acesta pentru ea, o să vopsesc măcar exteriorul până în septembrie, pentru că este urâtă, și nu o pot lăsa așa. Și la căminul cultural s-au mai făcut unele investiții. Am cumpărat o centrală termică pe peleți pentru căldură, mese și scaune noi, am modernizat cât de cât, dar mai trebuie interiorul, exteriorul, acoperișul și izolații.”, a mai spus Panescu.