După 30 de ani, Oravița are din nou autobuze pe străzi!

Și nu orice fel de vehicule, ci unele electrice, care respectă standardul de poluare Euro 6 și pe care orice unitate administrativ-teritorială și le-ar dori, în contextul în care în ultimii ani s-a discutat tot mai mult despre importanța reducerii emisiilor de carbon.

Cele patru autobuze achiziționate de Primăria Oravița rulează, începând de astăzi, pe străzi, urmând să asigure și accesul locuitorilor din zonele limitrofe (Ciclova Montană, Broşteni, Răchitova, Brădişorul de Jos, Agadici) la principalele puncte de interes din oraș.

Investiția de la Oravița a fost posibilă grație unui proiect cu finanțare europeană, depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, și care, pe lângă achiziționarea celor patru autobuze hibrid, mai prevede construirea a 16 stații de autobuz și a unui depou, precum și modernizarea trotuarelor și asfaltarea străzilor pe care vor circula mijloacele de transport. „Sunt încântat să văd realizat și acest obiectiv. Este încă un pas important pentru noi, pentru dezvoltarea comunității. De astăzi, locuitorii zonelor limitrofe nu vor mai fi nevoiți să-și utilizeze propriile autoturisme pentru a ajunge la serviciu sau pentru a-și rezolva probleme administrative, ci vor avea la dispoziție aceste mijloace de transport în comun moderne”, a precizat primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Oravița bazată pe investiții destinate îmbunătățirii mobilității locuitorilor orașului Oravița”, care are o valoare de circa 24 de milioane de lei, nu a ajuns încă la final, în prezent executându-se lucrări la terminalul unde vor staționa autobuzele, care va fi prevăzut cu un dispecerat și o spălătorie, precum și la asfaltarea traseelor pe care vor circula noile mijloace de transport.

De menționat că, în cadrul Primăriei Oravița, a fost înființat și Serviciul Public de Transport Local, care mai are nevoie doar de obținerea câtorva avize pentru a deveni și el funcțional.