„Hai la Rudăria” – proiectul care va transforma comuna Eftimie Murgu într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă

Programul „Susține un ONG” al Fundației Orange a selectat anul acesta șapte proiecte sociale pentru finanțare, dintre care unul este în județul Caraș-Severin, mai exact la Eftimie Murgu. Comuna se dorește să fie transformată într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă.

Anul trecut, sub sloganul „Salvăm Morile de Apă”, la Rudăria, prin același proiect, s-au reabilitat 12 mori de apă. Anul acesta, Asociația Acasă în Banat și Fundația Orange anunță următorul proiect de reabilitare a zonei care se dorește să fie transformată într-o destinație turistică accesibilă.

„Hai la Rudăria” este o inițiativă prin care comuna cărășană Eftimie Murgu să devină destinație turistică sustenabilă, accesibilă și atractiv. Rudăria, cu cele 22 de mori de apă, este considerată o adevărată comoară a arhitecturii populare românești, un muzeu în aer liber și cu potențial ridicat de dezvoltare.

Tot prin acest proiect se dorește dezvoltarea economică, prin crearea unui brand propriu – „produs la Rudăria” – și prin comercializarea făinii măcinate aici.

Programul anual „Susține un ONG” încurajează angajații Orange să se implice activ în comunitate și le oferă oportunitatea de a propune, în cadrul unui apel de proiecte, un proiect dezvoltat împreună cu o organizație non-profit. Pe parcursul implementării proiectelor, angajații devin manageri de proiect pentru acțiunile pe care le-au propus pentru finanțare și au ocazia să cunoască mai bine ONG-ul și cauza pe care o susțin.

Autor: Iulia Vlad