Micii pompieri, în concurs!

Echipajele de intervenție în caz de incendii și alte situații de urgență se pregătesc încă de pe băncile școlii generale pentru a deveni viitori pompieri. Prietenii pompierilor s-au întrecut în deprinderi specifice pentru intervenții.

Faza pe județ a concursului „Prietenii pompierilor” a strâns astăzi pe Stadionul „Mircea Chivu” din Reşiţa șapte echipe tinere, gata să facă față obstacolelor din cele două probe practice din competiție. Deși pe ploaie, elevii nu au dat înapoi și au demonstrat că pot deveni pompieri pregătiți să facă față cu brio celor mai provocatoare evenimente.

Concursul «Prietenii Pompierilor», cu tradiție în județul nostru, constă în două probe, una teoretică și încă una practică, ce conține două subprobe, ștafetă și îndemânare și trecere peste obstacole. Am început cu probele practice să nu ne apuce ploaia pe teren. Copiii văd că sunt veseli, bucuroși și sper să poată să treacă toate probele fiecare dintre ei. La această probă ei sunt echipați cu cască de protecție, brâu, trebuie să treacă peste un șanț, pe sub un parapet. Astfel își dezvoltă abilitățile de viitori pompieri”, a declarant locotenent colonel Corina Braje, șef Serviciu Pregătire, Protecție și Educație Preventivă a Populației.


Cele șapte echipe prezente astăzi în competiție provin din comunele județului Caraș-Severin: Măureni, Ezeriș, Berzovia, Târnova, iar una dintre ele este din Reșița. Pentru prima subprobă din concurs, cea de îndemânare și trecere peste obstacole, Târnova s-a clasat pe locul I, Măureni a luat locul II, iar ultimul loc de pe podium a fost ocupat de Ezeriș.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, alături de ISU „Semenic”. Parteneri au fost Consiliul Județean și Primăria Municipiului Reșița, iar sponsor principal al concursului este CEZ România.