FOTO/VIDEO: Eroii cerului, la Caransebeș!

30 de avioane ultraușoare au aterizat astăzi pe Aeroportul din orașul vecin. Oaspeții din Franța au decis că Banatul Montan este destinația ideală pentru escală. Aceștia au fost întâmpinați de conducerea municipiului, dar și de reprezentanți la vârf ai Ministerului Afacerilor Interne.

Cerul municipiului Caransebeș a fost cucerit astăzi de aviatorii francezi, pasionați de zboruri cu avioanele ultraușoare. Aceștia au început să aterizeze pe aeroport încă de la ora 11.00, iar deși condițiile meteorologice nu au fost dintre cele mai bune la primele ore ale dimineții, în urma deschiderii festive a evenimentului soarele și-a făcut apariția. Astfel că, cei prezenți la inedita acțiune au fost răsplătiți de oaspeții francezi cu un zbor pe măsură.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157633970284643&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

„Este un moment important la Caransebeș. Dincolo de dragostea pentru aviație, cu siguranță că oaspeții din Franța vor deveni ambasadorii Banatului de munte și vor povesti mai departe ce zonă frumoasă avem. Astfel că, în viitor, prin calea aerului, poate fi deschis și drumul investițiilor la Caransebeș”, a declarat astăzi Marcel Vela, edilul-șef al municipiului.

La rândul său, reprezentantul oaspeților francezi, Dominique Mereuze a declarat cât de încântați sunt aviatorii de primirea de care au avut parte. „Este o mare onoare pentru noi că suntem aici și apreciem la justa valoare primirea de care am avut parte. Prezența noastră aici este o dorință de colaborare”, a spus președintele Organizației Europene de Zbor.

La acțiune au participat secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, dar și Doru Grădinaru, inspectorul general de aviație al M.A.I. Manifestarea a început cu intonarea imnului celor două țări.

Rămâi cu Express de Banat să vezi ce planuri au oficialii de la centru cu Aeroportul Caransebeș!