Mexicanii și românii studiază împreună menținerea păcii. Programul „Fabela-Titulescu“! [VIDEO]

ES Guillermo Ordorica, prezent miercuri seară în redacția Express de Banat, a devoalat intenția a două universități din România şi Mexic de a inaugura un program comun de studii pentru pace.

Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Naţională Autonomă din Mexic sunt interesate de crearea Programului pentru Studii de Pace „Fabela-Titulescu”. Au fost identificate noi domenii de cooperare care vor consolida legăturile dintre cele două naţiuni, pe baza valorilor comune şi a avantajelor comparative ale economiilor lor şi a originalităţii culturii lor, spunea ambasadorul în transmisiunea live.
„Domnul rector Mircea Dumitru este un bun prieten al Mexicului și a fost foarte încântat de această inițiativă, unică în Europa”, a mai spus ES Guillermo Ordorica, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite Mexicane în România.

De altfel, Excelența Sa are o vastă experiență în domeniu, absolvind cursuri de masterat în acest sens și chiar coordonând ca și cadru didactic astfel de cursuri. De asemenea, ca diplomat, ES Guillermo Ordorica a activat în diverse organisme internaționale și conferințe de pace.

Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

Ediţie specială a interviurilor live din redacţia Express de Banat! Invitaţi: Ambasadorul Mexicului în România, Excelenţa Sa Guillermo Ordorica, fondatorul Clinicilor Medici’s, președinte Rotary Club Timișoara și Consul Onorific al Mexicului, doctorul Adrian Bădescu, precum şi ataşatul economic şi cultural al Ambasadei Mexicului în România, Anaeli Victorica Razo. În această seară, de la ora 20.00, live pe Facebook şi pe expressdebanat.ro.

Gepostet von Express de Banat am Mittwoch, 22. August 2018