Metoda „Burlanul”! Escrocii care repară jgheaburile sau înlocuiesc burlanele au apărut și la Lugoj

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Metoda „Burlanul” sau metoda „Cetârnelor”, cum mai este numită, este o metodă de extorcare de bani, prezentată inițial ca o reparație care se face la fațada unei case.

Escrocii țintesc persoane în vârstă, singure, care locuiesc de obicei la case și se prezintă ca o echipă de lucru, formată din doi-trei oameni. Vin cu o scară și se oferă să repare sau să schimbe burlanele, coturile, jgheaburile, în schimbul unor sume foarte „avantajoase”.

Sunt politicoși și par a fi oameni de treabă, până când lucrarea este făcută (de regulă, se execută foarte repede). După aceea, suma solicitată se mărește foarte mult, tonul se schimbă și se trece la amenințări, până când speriat, proprietarul care a dat acordul lucrării cedează.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

În ultima lună, astfel de „oferte” au apărut și pe raza municipiului Lugoj, ținta fiind persoanele în vârstă care pot fi convinse ușor să accepte astfel de intervenții neautorizate. Un astfel de caz a fost înregistrat pe strada Anișoara Odeanu, unde o femeie în vârstă de peste 70 de ani a fost păgubită cu aproape 5.000 de lei, după ce inițial „meșterii” au propus o lucrare de 300-400 de lei.

Polițiștii spun că „reparații” de acest gen nu trebuie acceptate sub nicio formă, iar pentru instalarea de jgheaburi și burlane trebuie apelat la firme specializate, care lucrează autorizat și care eliberează facturi.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/