Banatul nu scapă de vremea severă! Un nou cod portocaliu a intrat deja în vigoare

Averse torențiale, descărcări electrice, vânt puternic și grindină. Asta spun meteorologii că ne așteaptă în următoarele ore în mare parte din țară, inclusiv în județele Timiș și Caraș-Severin.

După o noapte deloc ușoară pentru mulți bănățeni din cauza pagubelor produse de furtună, un alt cod portocaliu de vreme rea tocmai a intrat în vigoare la ora 12.00. Acesta rămâne valabil cel puțin până după miezul nopții. Meteorologii spun că ne așteaptă intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 80-90 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

Se pare că vremea nu va fi prietenoasă nici în weekend cu Banatul. Sâmbătă, la ora 11.00, va intra în vigoare o informare meteo care va rămâne valabilă până luni-dimineață, la ora 10.00. Mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 40 l/mp. Nu este exclus ca fenomenele anunțate să devină periculoase și în zilele de weekend.