Metalul, pe ultimul loc. Ambițiile personale, pe primul! Reşița nici nu contează!

Gruparea din Valea Domanului are toate şansele să nu încheie actualul campionat în Liga a II-a de fotbal după antijocul prestat de o parte a administraţiei publice locale, caz în care, din toamnă, s-ar reveni la normalitatea ultimilor 15 ani, cu Reşiţa în mediocritatea campionatului judeţean sau cel mult în Liga a III-a!

Metalul Reşiţa a ajuns în actuala situaţie penibilă după ce a condus etape la rând în clasament şi intrase în sezonul de primăvară cu şanse reale la promovare. Asta, dacă toată lumea ar fi şutat la aceeaşi poartă, pentru că, trebuie spus, după ruptura dintre primarul Mihai Stepanescu şi patronul Cătălin Rufă, echipa a fost intens şi intenţionat „faultată” din cauza unor ambiţii personale întreţinute pe spatele şi în detrimentul clubului. Edilul-şef, mare iubitor al sportului rege, este cel care, prin declaraţiile sale publice, a dezvăluit ruptura legăturii cu patronul Metalului. Tot Stepanescu a ridicat de mai multe ori problema datoriilor pe care le-ar avea clubul la care administraţia locală este acţionar cu 49 de procente. Într-un final s-a făcut un audit intern, de către specialişti din Primăria Reşiţa, audit care, aşa cum lăsa să se înţeleagă primarul, ar fi trebuit să demonstreze că Rufă nu e un partener onest, că a administrat defectuos clubul. Şi chiar că a umblat cu cioara vopsită, aşa cum au avut grijă unii, deloc interesaţi sau manipulaţi, să împânzească în tot oraşul, că Rufă se îmbogăţeşte pe spartele reşiţenilor.

Nu s-au furat bani!

Concluziile auditului s-au lăsat aşteptate până aseară, pentru că pronosticul n-a prea ieşit şi cam toate manevrele făcute intenţionat împotriva echipei nu mai sunt doar şicane prin care Rufă ar fi trebuit determinat să plece. Încep să prindă alte conotaţii, deoarece Reşiţa şi-a făcut, practic, rău cu mâna ei, cu bună ştiinţă, pe banii de la buget! „În urma verificărilor economice efectuate de Primăria Municipiului Reşiţa, s-a constatat faptul că desfăşurarea activităţii fotbalistice competiţionale din Liga a II-a este asigurată din contribuţia administraţiei locale, până la sfârşitul campionatului. Subliniem faptul că municipalitatea s-a achitat integral de obligaţiile contractuale asumate. Ca atare, menţionăm că toate cheltuielile înregistrate şi cele care se vor înregistra privind plata jucătorilor, antrenorilor, personalului auxiliar, furnizorilor de servicii şi de materiale şi altor instituţii revin acţionarului majoritar Cătălin Rufă, care este răspunzător de bunul mers al activităţii şi de îndeplinirea tuturor obligaţiilor”, s-a comunicat aseară de la Cabinetul Primarului Mihai Stepanescu.

Rufă, singurul vinovat!

Anticipându-se faptul că patronul Rufă nu va putea susţine financiar de unul singur activitatea clubului în următoarele luni, în acelaşi comunicat se mai arată că: „la finalul Campionatului, în data de 6 iunie, vor fi luate toate deciziile sportive, economice şi juridice în privinţa echipei CS Metalul Reşiţa. În situaţia în care va fi perturbat bunul mers al echipei de Liga a II-a CS Metalul Reşiţa şi a celor cinci grupe de juniori, în mod direct sau indirect, singurul răspunzător va fi acţionarul majoritar Cătălin Rufă. Primăria Municipiului Reşiţa va asigura în continuare baza materială şi condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii”.

Mingea e la Stepanescu, nu în Consiliul Local!

În realitate, lucrurile stau destul de diferit, pentru că se joacă murdar. Banii oraşului, dorinţa şi sentimentele microbiştilor, efortul şi locul din clasament al băieţilor lui Daniel Opriţa care au jucat cu sigla Reşiţei pe piept nu mai au nicio valoare. Pentru unii, deoarece în Consiliul Local nu se ştie aproape nimic despre situaţia reală din Valea Domanului. Viceprimarul Ioan Crina este doar prima voce, autorizată după ce a verificat documente, care spune că Metalul nu trebuie să se desfiinţeze şi că în afara unor datorii, fireşti la un club de fotbal, nu sunt alte probleme. Mai sunt şi câţiva consilieri locali care merg pe aceeaşi idee, dar asta nu înseamnă că la fel le va fi şi un eventual vot în plen.

Cheltuieli imputate peste noapte

Revenind la problema finanţării, e cert că administraţia locală nu a mai virat miliardul aferent lunii aprilie către Valea Domanului, de fapt, către Metalul, şi, după cum a comunicat aseară primarul, nu intenţionează să mai trimită vreun leu până la finele campionatului. Stepanescu consideră că municipalitatea e cu banii la zi după ce lui Cătălin Rufă, de fapt, Metalului, i-au fost băgate pe gât cheltuielile a cinci grupe de juniori. Povestea e simplă. Pentru a putea evolua în Liga a II-a, un club are nevoie de echipe de juniori. La Reşiţa, acum doi ani, la înfiinţarea Metalului, s-a făcut un parteneriat cu CSM Şcolar, pe baza căruia juniorii centrului din Valea Domanului au punctat în competiţii pentru Metalul. Perfect legal, ca la multe alte cluburi din ţară! Finanţarea a rămas în sarcina CSM Şcolar, bugetul fiind asigurat de Consiliul Local. Ei bine, acum, pentru ca Rufă să fie pus în dificultate, în realitate având de suferit echipa, clubul şi oraşul, cheltuielile cu cele cinci grupe de juniori din ultimii doi ani au fost mutate în sarcina Metalului.

Acceptă şi noile reguli ale jocului, dar din toamnă!

„Patru antrenori ai echipelor de juniori care activează în campionat sub titulatura de Metalul mi-au pus în vedere retragerea finanţării de către CSM Şcolar Reşiţa începând cu 13 aprilie. Având în vedere situaţia financiară dificilă în care se află SC Metalul Reşiţa la acest moment şi având în vedere că nu am prevăzut în buget aceste cheltuieli la începutul campionatului este imposibil să susţinem aceste cheltuieli pentru acest campionat, dar le putem lua în calcul pentru campionatul următor. Prin această colaborare, CSM Şcolar Reşiţa a oferit şansa unor jucători să se antreneze cu o echipă de liga a doua aflată în fiecare an în lupta pentru promovarea în prima ligă şi unii dintre ei au şi debutat în Liga a II-a, marcând chiar, crescându-le astfel cota şi întrând în atenţia selecţionerilor loturilor naţionale. Metalul Reşiţa participă alături de antrenorii de la centrul de juniori la formarea acestora. Mai mult, participarea în competiţii sub titulatura de Metalul nu obligă la cheltuieli suplimentare decât în cazul în care ar fi jucat sub cea de CSM Şcolar”, a declarat Cătălin Rufă.

Şi atunci, nu cumva ne dăm singuri la picioare?! Sau o fi normal şi să băgăm în şedinţe la primărie antrenorul şi căpitanul echipei când ei ar trebui să fie la antrenament, cu două zile înainte de meci!

Comments

 1. plm says:

  Ba fratilor spunet-i lu Mishulica sa ne lase ca deja e prea de tot..! Te lasa fara cuvinte! Ar trebui sa-i fie rusine..asta daca cunoaste ce-i aia!

 2. Suporter says:

  „În urma verificărilor economice efectuate de Primăria Municipiului Reşiţa, s-a constatat faptul că desfăşurarea activităţii fotbalistice competiţionale din Liga a-II-a este asigurată din contribuţia administraţiei locale, până la sfârşitul campionatului. Subliniem faptul că municipalitatea s-a achitat integral de obligaţiile contractuale asumate. Ca atare, menţionăm că toate cheltuielile înregistrate şi cele care se vor înregistra privind plata jucătorilor, antrenorilor, personalului auxiliar, furnizorilor de servicii şi de materiale şi altor instituţii revin acţionarului majoritar Cătălin Rufă, care este răspunzător de bunul mers al activităţii şi de îndeplinirea tuturor obligaţiilor”, s-a comunicat aseară de la Cabinetul Primarului Mihai Stepanescu.
  Ce nu este limpede ? Primaria si Consiliul Local au asigurat bugetul pana la sfarsitul campionatului. Rufa sa vina cu bani pentru continuarea activitati. Zilnic aflam ca Rufa are datorie peste tot si se gasesc 2-3 adeversari politici ai primarului, sa comenteze aiurea pe aici. Acesti adversari sa fi venit si ei cu bani pentru club nu sa tot spuna ca nu gasesc cadrul legal.Rusine !

 3. Raresb11 says:

  Rufe tu nu intelegi 10% La Stepi si total merge ca uns of of cand intelege resita ca Asta e Cel Mai Mare spagar

 4. Suporter says:

  rares tu esti un MARE prost

 5. plt says:

  Va rog eu frumos…safu..nu mai folositi functionarii primariei pt postarea de comentarii favorabile dvs. Chiar va respectam la un moment dat..bine ca mi-a trecut…!

 6. silviu says:

  Va rog eu frumos… safu.. nu mai folositi functionarii CJ pt postarea de comentarii in defavoarea primariei.Chiar va respectam la un moment dat… bine ca mi-a trecut … !!!

 7. O.B. says:

  AVEAM UN BUNIC SI DE FIECARE DATA CAND VORBEA BUNICA/ EL SE RATOIA LA EA . TACI FAAA DIN GURA CA-TI RUP GURA !!!!! TACI FAAA DIN GURA CA TE OMOR DACA MAI ZICI CEVA! IAR EU II SPUN LUI Suporter/ TACI BAAA DIN GURA CA NE SUGI ACADELELE DINTRE PICIOARE!!!!!!!!!!!LASA-L MAI GORILA SI PE Raresb11 sa-si exprime si el liber parerea.

 8. plm says:

  silvica (dragos) si plt au dreptate ..si mishou si masonu bulbucat sunt doi interlopi de joasa speta..singura diferenta e ca pe unu din ei il mai duce si capu…ghiciti pe care..

 9. Suporter says:

  O.B. oricine e liber sa-si exprime parerea dar ar trebui ca prima data sa se informeze nu sa vorbeasca prostii. Probabil ca voi nici nu veniti pe stadion , nu va intereseaza soarta clubului. Lucrurile sunt atat de clare .atat de elocvente si voi veniti cu mistocareala si atacuri politice.

 10. Resita says:

  Fiece om are dreptul de a gandi , de a se exprima si de a critica pe unii sau altii in functie de gandirea , multumire sau nemultumire. sa lasam oamenii sa fie liberi in gandire , in exprimare , in opiniile pro si contra , functie de cum percepe fiecare situatia .Din divergente , din contradictii , din pareri diferite se nasc lucruri bune in fiece societate.

 11. Raresb11 says:

  oi fi eu Prost dar nu Ling Fundul Lui Stepanescu spagaru. Iar plt are dreptate angajatii Din primarie trebuie sa scrie frumos de hot. In momentul in care Va fi primarul interesat de Resita si nu de cele 2 case din Timisoara pe care le construieste prin banii Din spagi atunci jos palaria

 12. Raresb11 says:

  Si nu sunt atacuri politice dovada Va veni curand e un parsiv imbracat frumos care minte cu neobrazare

 13. Metalusaga parte 1 says:

  CONTRACT DE ASOCIERE ÎN PARTICIPAŢIUNE
  2013
  Încheiat între
  1.PARTILE CONTRACTULUI
  1.1. MUNICIPIUL RESITA….reprezentat legal prin Primarul Municipiului Resita, dl. Mihai Stepanescu,
  1.2. S.C. CLUBUL SPORTIV METALUL RESITA…cu sediul în Resita str. Petru Maior, nr.2, etaj IV, camera nr.409……reprezentată prin dl, Turmacu Jean in calitate de Administratot, şi
  1.3. ASOCIATIA SPORTIVA „DAMILA MACIUCA”…structura sportiva ce va purta numele de ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL METALUL RESITA…reprezentată de dl. Rufă Edmond Cătălin….

 14. Metalusaga parte 2 says:

  Prezentul act de asociere se încheie pe o perioadă de 49 de ani, începând cu data semnării sale.

 15. Metalusaga parte 3 says:

  15.3 Activitate S.C. CLUBUL SPORTIV METALUL RESITA S.A. se va desfasura numai in localitatea Reşita iar echipa de fotbal nu va putea fi transferata in alta localitate decat cu acordul partilor contractante.

 16. Suporter says:

  rares te cunosc personal. am spus mai devreme ca este prost si nu am spus aiurea.