Mese luxoase pe spatele unei crime. Vezi câți bani nejustificați voia să scoată familia Apostol din buzunarele lui Buleu!

Motivarea instanței referitor la controversatul caz al crimei de la Riviera scoate la lumină aspecte mai puțin cunoscute despre modul în care familia victimei Abel Apostol a acționat atunci când vine vorba despre daune materiale.

Astfel, în ceea ce privește latura civilă, instanța a decis că pretențiile materiale și morale solicitate de familia victimei sunt admisibile în parte, și asta pentru că la dosar a fost atașată și o parte de cheltuieli nejustificate, pe care familia Apostol le dorea decontate tot din buzunarele lui Buleu.

În ceea ce privește daunele materiale solicitate de părțile civile, ele urmează să fie admise în parte, întrucât din probele administrate în cauză instanța reține că părțile respective au dovedit exclusiv cuantumul de 45.000 de lei pentru daunele materiale. Fără îndoială că pot fi încadrate în cuprinsul daunelor materiale chetuielile necesare, rezultate din căutările extinse întreprinse de familia victimei pentru găsirea cadavrului acesteia”, după cum a motivat instanța de judecată.

Pe lângă această sumă de ordinul miilor de lei, pe care membrii familiei Apostol o așteaptă de la cel acuzat că l-a ucis pe Abel, la dosar a fost atașat și un alt centralizator al unor cheltuieli care nu aveau nicio legătură spațială cu actul crimei de la Riviera. Fie că este vorba aici despre mese la restaurante luxoase din țară sau alimentări consistente cu combustibil în zone precum Iași, Bacău, Simeria, cu toate au fost puse de familia Apostol tot în cârca lui Adrian Buleu.

Cel puțin asta se dorea până în momentul în care instanța de judecată a decis să taie de la rădăcină orice intenție a părților vătămate de a se răzbuna material pe Adrian Buleu. Astfel, în motivarea președintelui de ședință sunt menționate clar sumele considerate veridice și la fel de clar cele care nu pot fi justificate ca având legătură cu acest caz.

Nu vor fi încadrate în cuprinsul daunelor materiale și cheltuielile cu caracter voluptoriu (cum ar fi mesele servite în restaurante de lux) ori cheltuielile fără nicio legătură directă cu deplasarea părților pe relația Arad-Reșița (cum ar fi alimentările de combustibil efectuate în localități ca Simeria, Șelimbăr, Bacău, Iași ori servirea unor mese în localuri din Săliște sau Alba Iulia)”, după cum se exemplifică în motivarea instanței.

Mai mult decât atât, nu vor fi luate în considerare nici cheltuielile legate de deplasarea sau cazarea unuia dintre martori, Silviu Apostol, și acestea fiind amintite de către familia victimei în speranța că vor fi trecute cu vederea. Și asta, pentru că persoana în cauză trebuia să recurgă în nume propriu la invocarea dispozițiilor,

Comments

  1. LuxPhotoFux says:

    Cine este personajul din fotografie? Se stie ca s-a atacat sentinta de condamnare, s-a dat sau nu hotarare definitiva?