FOTOREPORTAJ: Reşiţa, acoperită de praf! Inundaţiile „au îngropat” orașul în pământ

Căldură, praf şi mult pământ. Reşiţa face cureţenie după un val de inundaţii severe care au marcat oraşul! Lucrurile nu se mişcă nici încet, dar nici atât de repede cum şi-ar dori fiecare locuitor al urbei. Temperatura ridicată din timpul zilei nu uşurează nici ea intervenţia echipelor de la primărie ori de la alte instituţii publice cu responsabilităţi în îndepărtarea efectelor produse de natura dezlănţuită. Cât despre momentul în care vom revedea Reşiţa curată, viceprimarul Ioan Crina dă asigurări că va fi în cel mult două zile.

,,Se spală. Dacă nu mâine, cel puțin poimânie va fi finalizată curățenia. Vizavi de pârâul Butovăț, am cerut ajutor Prefecturii. Efectiv comisia noastră a și inventariat pagubele, promovăm o hotărâre de Guvern și sperăm să amenajăm cel puțin acolo. În momentul acesta nu pot să vă vorbesc despre sume și avem doar un studiu, dar pe mai multe pârâiașe“, a precizat Crina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Roxana Topală, se acţionează acum în centrul civic, unde se mătură şi se spală de zor, la fel şi în parcarea de la Palatul cultural, se îndepărtează aluviunile pe strada Butovăţ, pe Valea Domanului – în zona parcării, la universitate în curte şi parcare, pe bulevardul Revoluţia din Decembrie. Canalizarea pluvială  este desfundată de Aquacaraş, se face curăţarea decantorului de pe strada 24 Ianuarie – intersecţie cu Mărului, se spală trotuarul de la complexul comercial Henn şi în zona 24 ianuarie, pe strada principală, se mătură pe Al. I. Cuza şi pe I.L. Caragiale, dar şi pe podul din dreptul ISU ,,Semenic”.