Mesajul lui Orban înainte de runda a doua de alegeri la PNL Timișoara. Ce îi cere lui Alin Nica?

Președintele PNL Ludovic Orban îi cere lui Alin Nica, înainte de organizarea unui nou scrutin la organizația PNL Timișoara, să țină cont de lista de membri din decembrie 2020. Toți membrii din Timișoara excluși din convocatorul pentru alegeri, spune Orban în documentul transmis președintelui interimar al PNL Timiș, să fie reintroduși pentru a putea vota.  

Potrivit dispoziției semnată de Ludovic Orban și transmisă lui Alin Nica, președintele PNL îi cere liderului județean să țină cont de lista de membri de la finalul anului trecut. Documentul are trei puncte și este datat cu 29 iulie 2021.

„La întocmirea convocatorului în vederea desfăşurării alegerilor din cadrul PNL municipiul Timişoara din data de 31.07.2021 se va ţine cont de extrasul din Registrul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, pus la dispoziţie de SC Economic Data System SRL, care evidenţiază situaţia membrilor PNL la dat de 31 decembrie 2020 care pot să-şi exercite dreptul de vot în cadrul procedurilor de alegeri din anul 2021. Orice membru PNL, care are achitate cotizaţiile la zi şi a fost exclus de pe convocator, trebuie să fie reintrodus pentru a i se permite dreptul statutar de a vota şi de a candida.”, se arată în documentul publicat de jurnaliștii de la Mediafax.

Potrivit aceluiași act, orice limitare a dreptului de a alege şi de a fi ales este interzisă şi atrage răspunderea disciplinară a persoanelor vinovate. Iar neincluderea pe convocator a membrilor PNL care au drept de vot constituie o abatere disciplinară, viciază procesul de alegeri şi poate duce la anularea acestora.

„În virtutea obligaţiilor statutare care îmi revin, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru repunerea în drept a situaţiei de la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara, în ipoteza în care organizarea şi desfăşurarea procesului de alegeri se va realiza cu încălcarea prevederilor Statului PNL”, se mai arată în documentul menționat.

Alegerile pentru conducerea PNL Timișoara au loc sâmbătă, 31 august. Ședința Comitetului de Coordonare Local al PNL Timișoara se va desfășura de la ora 10, la Congress Hall de la Iulius Town.

CITEȘTE ȘI: 18 candidați pentru șefia PNL Timișoara. A doua rundă de alegeri va avea loc sâmbătă

UPDATE. Adresa Comisiei de Organizare a Congresului PNL

Deputatul Claudiu Chira, candidat pentru șefia PNL Timișoara, înscris și în cursa pentru președinția PNL Timiș, susținător al taberei Raul Ambruș, a publicat mesajul transmis filialei județene de către Comisia de Organizare a Congresului PNL. Documentul semnat de președintele COCON, Theodor Stolojan, este datat cu 30 iulie și reia, în parte, mesajul transmis de Ludovic Orban.

„În cazul în care există membri PNL necuprinși în baza de date primită, dar care sunt înscriși până la 31 decembrie 2020 și au cotizația achitată inclusiv pentru luna precedentă lunii în care se desfășoară ședința, atunci candidații se așază la masă și se pun de acord asupra completării convocatorului. Vă reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 2 al deciziei COCON nr. 4 din 08 iunie 2021, în perioada desfășurării alegerilor de la toate nivelurile, se interzic radierile, transferurile, excluderile sau suspendările membrilor din baza de date, cu excepția prevederilor art. 22, pct. 2, lit. e-i.”, se arată în document.

Nerespectarea acestor proceduri constituie temei pentru Curtea de Arbitraj de anulare a alegerilor în județul Timiș, mai anunță Comisia de Organizare a Congresului PNL.