Mesajul lui Musta către cititorii Express de Banat: „Le spun cu toată responsabilitatea că virusul există şi la «Victor Babeş» nu mai sunt locuri”

Medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, a transmis un mesaj către cititorii Express de Banat care nu cred în existenţa virusului şi resping informaţiile legate de coronavirus, creşterea numărului de cazuri şi repercusiunile pe care pandemia le are în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Musta transmite cititorilor Express de Banat cu toată responsabilitatea că virusul există şi că poate să facă forme dintre cele mai severe, dovadă clară fiind faptul că unitatea spitalicească pe care o reprezintă este la capacitate maximă, iar medicii au ajuns în situaţia de a alege pe cine internează şi pe cine nu.

„Să fie mai înţelepţi să să conştientizeze că tot ceea ce se întâmplă la nivelul Spitalului «Victor Babeş», unde nu mai există locuri pentru pacienţi, şi toţi sunt pacienţi cu stări grave, reprezintă o dovadă. E o dificultate din punctul nostru de vedere de a alege cine să se interneze şi cine nu, în funcţie de forma clinică pe care o prezintă. Le spun cu toată responsabilitatea că virusul există şi că trebuie să fim solidari în momentul de faţă, să depăşim aceste momente, pentru că altfel vom avea o situaţie dificilă.”, a declarat Virgil Musta pentru Express de Banat.

În  momentul de faţă, Spitalul „Victor Babeş” este plin, subliniază medicul, iar unii pacienţi nici nu pot fi primiţi şi sunt trimişi la Spitalul CFR, dar şi acolo mai sunt doar câteva locuri. „Aceasta este situaţia foarte reală, iar dacă nu înţeleg, pot să se documenteze şi să vadă că asta este realitatea.”, a mai spus acesta.

Declaraţiile vin după ce zilele trecute Musta a vorbit despre o statistică în care 80% dintre oameni înţeleg situaţia, înţeleg dificultatea în care ne aflăm, că există virus şi că există pandemie. Totodată, Musta a mai spus că previziunile nu sunt încurajatoare, iar tendinţa este de creştere a numărului de cazuri.

„Tendinţa va fi în continuare de creştere a numărului de cazuri, până când toată lumea va înţelege că trebuie să respecte regulile. E o statistică făcută prin care 80% dintre oameni înţeleg mesajul şi suntem pe un drum bun, în sensul că lumea va lua măsuri şi va înţelege că singura cale de a nu ne afla în situaţii dificile este să prevenim boala.”, a mai spus medicul.