Mesajul lui Adrian Torma adresat electoratului: „Dacă cineva are o supărare pe mine, să nu-şi irosească votul dând haitei de mâncare”

În ultimele zile ale campaniei electorale, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, încearcă să deschidă bine ochii electoratului care, în data de 27 septembrie, va decide în mâinile cui va preda cârma urbei. Edilul a ținut să le precizeze celor care au o supărare la adresa acestuia să nu-și irosească votul, Eugen Băleanu, în calitate de om al locului, fiind mult mai în măsură să fie creditat de către cetățeni decât candidatul liberalilor, care s-a-nconjurat de „personaje sumbre”, gata „să smulgă tot ceea se poate de pe ciolan”.

„Cred că cei care sunt în Moldova Nouă și locuiesc acolo își dau seama că în jurul actualei echipe PNL s-a creat o grupare, eu îi spuneam haită, de personaje sumbre, le-aș spune haită de hiene, care au înțeles că pe Adrian Torma nu-l pot duce în zona de smuls tot ceea ce se poate de pe ciolan pentru că Adrian Torma nu e omul acela. Sunt toți în jurul candidatului Ion Chisăliță, pe care îl compătimesc, deoarece nu este capabil să observe acest lucru. El va pierde și va pleca din Moldova Nouă, dar, în același timp, îi îndemn pe cei care poate au o supărare pe mine să nu-și irosească votul. Ar fi bine totuși să mi-l acorde mie și să mai încercăm patru ani. Dar, dacă doresc să facă o altă alegere, din diverse motive, m-aș bucura să aibă înțelepciunea, să nu dea haitei de mâncare. Nu vreau să dau numele acestor persoane, întrucât toți cei din Moldova Nouă știu despre cine vorbesc. Dacă sunt oameni de Dreapta și vor alege Adrian Torma, îi îndemn să voteze PMP-ul pentru că acolo e o echipă nouă și frumoasă.”, a subliniat primarul Torma.

De ce Eugen Băleanu şi nu Ion Chisăliţă?

Șeful administrației publice locale de la malul Dunării speră ca cetățenii care nu pot depăși supărarea pe care i-o poartă să aibă totuși în vedere și faptul că liderul verzilor, Eugen Băleanu, înscris în competiția electorală, merită să fie sprijinit la urne tocmai pentru că nu și-a părăsit locul de origine, chiar dacă a avut și perioade grele, pentru un trai mai bun în marile orașe ale țării:

„Pentru cei care au o supărare pe mine, îi îndemn să voteze oricare alt partid, în afară de PNL, pentru că hrănesc aceste hiene. În niciun caz să nu-i dea votul lui Ion Chisăliță. Până la urmă, Eugen Băleanu este un om al orașului. Puțini candidați sau primari ar face acest lucru. Așa că, dacă tot ești supărat pe mine, dă votul tău util”.

Chiar dacă anumite răni încă nu s-au închis, edilul social-democrat nădăjduiește ca locuitorii UAT-ului pe care îl conduce să-i ofere o nouă șansă pentru a putea duce la capăt ceea ce a început, acesta precizând că o parte din tabăra adversă i-a trimis deja mesaje care vizează o bună colaborare, în eventualitatea triumfului din 27 septembrie, dar față de care acesta nu-și dorește niciun fel de dialog, tocmai din cauza instinctului de „ciupeală” de care au dat dovadă:

„Cred că cel mai util ar fi să-mi dea votul mie și să mă ajute să am și majoritatea în Consiliul Local, asta ca să pot avea flexibilitate în implementarea tuturor proiectelor și să nu mai fie nevoie să mă întâlnesc cu aceste hiene, care deja mi-au trimis mesaje de genul: «Stai liniștit, dacă vei câștiga, noi vrem o relație bună cu tine. Știm că domnul Chisăliță va pierde». Se știu ei care în ultimul timp mi-au trimis mesaje și care s-ar bucura să câștig eu. Au impresia că vor avea un vorbitor cu mine. Așadar, în mod oficial, declar că nu vor avea niciun vorbitor cu mine. Îmi doresc să creez majoritatea și în acest moment le cer votul cetățenilor atât pentru alianța electorală la nivel local, PSD-Pro România, cât și pentru mine, în calitate de candidat”.

Întrucât mai sunt câteva zile până când oamenii vor hotărî soarta orașului Moldova Nouă pentru următorii patru ani, primarul în exercițiu a mai ținut să transmită:

„Nu vă irosiți votul cu domnul Chisăliță care, pe lângă pensie, mai dorește încă un venit de la stat. Îmi aduc aminte, la un moment dat, era și profesor universitar, făcea parte și din Consiliul de Administrație al Romsilva, avea patru-cinci job-uri pe care nu știu cum avea capacitatea domnia sa să le pună în aplicare”.

(E).