Mesaje Ro-Alert transmise timișenilor de mai multe ori pe parcursul nopții. ISU Timiș: „Dintr-o eroare”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

După ce locuitorii județului Timiș au primit mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert de mai multe ori pe parcursul nopții de luni spre marți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență vine cu mai multe explicații. Totul s-a petrecut dintr-o eroare care a aparținut inițial personalului dispeceratului. Ulterior, a apărut o alta a cărei cauze tehnice sunt investigate în prezent.  

ISU Timiș explică faptul că luni, 26 octombrie, prefectul județului a aprobat hotărârea de a se transmite un mesaj de informare publică prin Ro-Alert, pentru a-i anunța pe locuitori și pe cei care tranzitează județul că rata de infectare cu COVID-19 la nivelul Timișului a depășit 3 la mia de locuitori. Mesajul ar fi trebuit să fie transmis între orele 16 și 20.

„Dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului. Pentru remedierea acestei erori, operatorul din dispeceratul ISU Timiș a revenit cu un mesaj de actualizare a alertei transmise inițial, în sensul corectării perioadei de valabilitate. Din cauze tehnice investigate în prezent, mesajul de actualizare nu a fost recepționat de unele celule aparținând anumitor operatori de telefonie mobilă. Aspectul a avut drept consecință transmiterea repetitivă a mesajului emis inițial. În urma constatării erorii, acțiunea de anulare a primului mesaj a fost efectuată și de la nivel central, însă fără succes”, transmite ISU Timiș, printr-un comunicat de presă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Foto: playtech.ro

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/