Mesaje pentru părinți postate la intrările în școli. Marin Popescu: ”Părinții nu respectă măsurile”

După ce a arătat cu degetul înspre părinții care nu ar respecta măsurile de prevenire a infecției cu Covid-19 la intrarea în școală, inspectorul școlar general de Timiș a dispus afișarea mai multor mesaje la poarta instituțiilor de învățământ.

Astfel, mesajele adresate părinților, ”care să fie relevante”, vor fi afișate la intrarea și ieșirea din școli și grădinițe.

”La nivelul unităților de învățământ, regulile s-au respectat foarte bine și recunoaștem eforturile, pentru că s-au adaptat. Am constatat că din perspectiva părinților nu se respectă măsurile la intrările și ieșirile din unitățile de învățământ. Ca atare, am comunicat să se transmită mesaje atât pe grupurile de comunicare cu părinții, cât și să afișeze la intrările și ieșirile din unități mesaje care să fie relevante, de respectare a regulilor pentru dânșii și copiii dânșilor”, a spus Marin Popescu, inspectorul general școlar.

Citește și Tot mai mulți profesori raportați cu coronavirus, în Timișoara. Inspectorul școlar general: ”Dacă în interior au fost respectate cu strictețe regulile, părinții nu le-au respectat la poarta instituțiilor”

Pe de altă parte, la inspectorat au ajuns și 10 adrese semnate de părinții care semnalează că nu sunt de acord ca micuții lor să poarte masca de protecție pe tot parcursul orelor de curs. Popescu spune că adresele au fost arhivate și că „aveau același tipar în ceea ce privește formularea lor”.

Citește și Manifest împotriva obligativității purtării măștii la școală. Părinții s-au strâns în Piața Operei din Timișoara: ”Vrem zâmbete, nu măști!”