Universitatea de Medicină din Timișoara s-ar putea extinde! Octavian Crețu: „Avem un proiect ambițios de a deschide un punct de lucru și la Reșița”

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara intenționează să extindă instituția de învățământ superior și în județul Caraș-Severin. Momentan, pe lângă universitatea din Timișoara, există două puncte educaționale: în Deva și în Lugoj.

Octavian Crețu a spus, în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar, că are în vedere deschiderea unui punct și în Reșița.

„Noi am început multiple transformări la nivelul universității noastre, cum este și realizarea Alianței Timișoara Universitară. Doresc să vă informez că dorim să dezvoltăm, în continuare, bazele noastre externe, Lugoj și Deva, în care ne desfășurăm activitatea și avem un proiect ambițios de a deschide un punct de lucru și la Reșița”, a spus Octavian Crețu, rectorul UMFT.

De asemenea, pe lângă Alianța Universitară, va fi încheiat un nou parteneriat. De data aceasta, doar cu instituțiile de învățământ superior de medicină din țară.

leader board 728 x 90 px

„Vreau să vă informez că în data de 2 octombrie vom semna o altă alianță. Alianța celor șase universități de medicină și farmacie tradiționale din România. Se va numi Alianța G6UMF. Toate acestea venind atât în sprijinul studenților, cât și a cadrelor didactice pentru că dorim o deschidere către celelalte universități partenere, dar și către comunitate”, a mai spus Octavian Crețu.

Chiar și în timpul pandemiei au fost implementate proiecte la UMFT. De exemplu, în aprilie a fost încheiat un parteneriat cu reprezentanții unuia dintre principalii furnizori de cursuri la distanță, la nivel mondial. Este vorba despre platforma coursera.org. Cadrele didactice, studenții, masteranzii, doctoranzii și rezidenții au putut beneficia de acces la un catalog vast cu peste 3.700 de cursuri, oferite gratuit afiliaților UMFT.

„În interiorul structurilor universității, s-a creat și un departament pentru activități extracurriculare studențești. Este un departament care va veni în sprijinul dumneavoastră și vă va susține atât în demersurile științifice pe care doriți să le organizați, dar și în cele artistice, sportive și nu numai. În final, îmi doresc, împreună cu voi, ca această situație care nu ne aparține și pe care nu o putem influența, să treacă cât mai repede și să ne revedem sănătoși la școală”, a mai spus Octavian Crețu.

Inclusiv logo-ul UMFT a fost schimbat în această perioadă.