Cinci elevi cu coronavirus în județul Timiș, în ultimele 24 de ore. Bilanțul îmbolnăvirilor de la începutul anului școlar

explo 1000x200

Șapte cadre didactice și cinci elevi confirmați cu coronavirus sunt internați în spitalele din Timiș, potrivit Inspectoratului Școlar Județean. Alți cinci copii și un dascăl au fost depistați cu virus în ultimele 24 de ore. 

Doi dintre elevii confirmați cel mai recent cu virus sunt din Saravale, un elev este de la Colegiul Tehnic I.C. Brătianu din Timișoara, unul de la Colegiul Național „Ana Aslan” din Timișoara și unul de la școala gimnazială din Dumbrăvița.

„La aceste licee nu se ia în considerare scenariul roșu, fiind înregistrate doar primele cazuri. Singura zonă de focar este la Liceul Logos. Totul e supravegheat de DSP”, spune Marin Popescu, inspector școlar general din Timiș.

Din cei peste 95 de mii de elevi înregistrați în Timiș, 5 au fost depistați pozitiv cu Covid-19, iar 268 sunt în carantină sau izolare. În privința dascălilor sau a personalului nedidactic, 7 sunt spitalizați, iar 92 sunt în carantină. Dintre aceștia, 84 sunt dascăli care predau online (cazuri în izolare sau carantină la domiciliu), două sunt cadre didactice auxiliare, iar 6 persoane fac parte din personalul nedidactic.

În Timișoara, 54 de profesori și două persoane care fac parte din categoria personalului nedidactic sunt în carantină sau izolare. Spitalizate sunt 5 persoane – 4 profesori și administratorul Liceului Tehnologic Special ”Gheorghe Atanasiu”, depistat în urmă cu o săptămână. În Timișoara este spitalizat un singur elev, iar în carantină se află alți 191 de elevi. Potrivit inspectorului general școlar, niciun elev din zona rurală nu este spitalizat.

Cele mai recente date indică faptul că în 4 unități de învățământ din județ cursurile se țin exclusiv online. Este vorba despre Școala Generală nr. 19 din Timișoara, Liceul de Informatică ”Grigore Moisil” Timișoara, Școala Gimnazială Pișchia și Liceul Teologic Penticostal Logos. La Liceul Logos a fost declarat focar, după ce 7 persoane au fost depistate cu Covid-19.

Citește și Alte două școli din Timiș, incluse în scenariul roșu! Elevi și cadre didactice, depistate pozitiv