Mesaj din Caransebeş pentru şefii Aquacaraş: „Mi-e efectiv scârbă!“

Caransebeșenii reclamă din nou lipsa de interes pentru calitatea apei, a administratorului rețelei de apă din Caransebeș, Aquacaraş. Pe rețeaua de socializare Facebook oamenii îşi exprimă nemulțumirea că nu pot folosi apa, în aceste zile, nici măcar pentru uz menajer. Reprezentanții Aquacaraș spun că s-a produs o avarie în zona Pipirig și durează 12 ore până când apa se limpezește.

„Cam așa arată apa de la robinet din minunatul nostru oraș! Mi-e efectiv scârbă! Este inadmisibil! Cum să te speli, sau să speli rufe, vase cu ea? De gătit nu mai spun…”, menționează Andreea Adam pe Facebook, exemplificând printr-o fotografie culoarea apei de la robinet.

Directorul Aquacaraș Caransebeș, Daniel Isac, ne-a declarat că avaria din cartierul Pipirig la o conductă din rețeaua veche de apă a fost remediată, însă durează până la 12 ore până când apa se limpezește și devine potabilă.

celtic transilvania 1000x100px

„Atunci când intervine o avarie, apa curge la robinete tulbure o perioadă scurtă de timp, de până la 10-12 ore. În perioada aceasta angajații Aquacaraș lucrează la efectuarea tuturor racordurilor la rețeaua nouă. De asemenea, în paralel se lucrează de către constructor la finalizarea lucrărilor la noua uzină de apă și, când va fi pusă în funcțiune, adică luna aprilie – mai a anului viitor, nu vor mai fi probleme privind calitatea apei în municipiul Caransebeș”, ne-a declarat Daniel Alexandru Isac, director Aquacaraș Caransebeș.

Șeful serviciului de distribuție apei a mai precizat că uzina nouă de apă este finalizată în proporție de 90%, de trei ani, iar acum s-au reluat lucrările, astfel că în prezent se montează rezervoarele de apă pentru a putea fi dată în funcțiune.