Memorialul Schuster la înot masters

Bazinul Olimpic din Reșița găzduieşte la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă și duminică, un concurs de înot organizat în memoria lui Ioan Schuster.

Competiția rezervată practicanţior înotului masters, la orice vârstă, se află deja la a doua ediție. Sâmbătă, de la orele 14, şi duminică, de la orele 10, reuniunile vor aduce pe blocstarturi concurenţi din Ungaria şi România, printre aceştia campioni şi recordmani mondiali de înot masters, medaliaţi în Campionate Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice. “Piscina olimpică este din nou gazda unui eveniment sportiv important. Peste 100 de concurenţi, între 25 si 75 de ani, vor lua startul în cea de-a doua ediţie a competiţiei Memorial Ioan Schuster”, a declarat Dorina Iana, preşedinte executiv al Clubului Sportiv de înot Reşiţa 07.

“Sportivii vor primi premii, echipamente sportive inscripționate pentru că se îndeplinesc cinci ani de Înot masters în cadrul Clubului Reșița 07, deci, practic, se sărbătorec două evenimente. O dată concursul care va avea loc la Reșița și cinci ani de înot masters. Autoritățile locale și județene vor susține ambele evenimente”, a precizat Liliana Dacica, director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Reșița 07, în colaborare cu Direcția Județeană pentru sport și Tineret Caraș Severin, Academia Olimpică Română filiala Caraș-Severin, Consiliul Județean și Primăria Reșița.