Memorialul prieteniei la volei: „Titus Stanimirescu – Mircea Busu”

Cei doi mari antrenori de volei ai Caransebeșului, Titus Stanimirescu și Mircea Busu, vor fi comemorați printr-un turneu de volei ce va fi organizat duminică, 15 decembrie, la sala de sport din cartierul Țiglărie.

Meciurile se vor desfășura de la ora 10.00 atât la feminin, cât și la masculin, fiind invitate formații de amatori și de la divizia școlară din Timișoara, Deva, Oțelu Roșu și Caransebeș.

Potrivit directorului Clubului Sportiv Școlar Caransebeș, Laura Andrei, anul 2019 se încheie într-o notă a prieteniei și a aducerii-aminte, prin recunoștință și respect, pentru cei mai mari antrenori pe care i-a dat Caransebeșul la volei, mărturie stând rezultatele foarte bune la nivel național, dar și generațiile de sportivi care au trecut granița junioratului și au făcut performanță la cluburi din țară și străinătate.

Noi nu putem decât să ne bucurăm că suntem împreună, antrenori și sportivi la final de an, în cadrul unui turneu al prieteniei care se înscrie în rândul activităților intrare deja în tradiția clubului nostru. Titus Stanimirescu mi-a fost și mie antrenor și chiar coleg la acest club când eu am trecut de la sportiv la antrenor și profesor la Caransebeș. Profesorul Mircea Busu a fost de aceeași generație cu Titus Stanimirescu și, din păcate, au trecut la cele veșnice cam în aceeași perioadă, mulți ani în urmă, însă noi trebuie să ne aducem aminte pentru copiii care parcă vin tot mai greu la sport, pentru cei care au nevoie de exemple ca să aleagă calea performanței. Erau alte vremuri atunci când noi făceam ore întregi de antrenamente cu o singură pereche de adidași și un rând de echipament și reușeam performanțe notabile în acest sport, doar de bucuria jocului și de ambiție. Poate că astăzi este altfel și copii pun pe primul loc alte activități, dar performanța este aceeași prin multă muncă și ambiție pentru ceea ce-ți dorești. Asta trebuie să înțeleagă copiii care vin să facă sport că totul depinde doar de ei.”, ne-a declarat Laura Andrei, directorul Clubului Sportiv Școlar, Caransebeș.

Acțiunea este organizată de către CSS Caransebeș, Primăria Municipiului și Inspectoratul Școlar Caraș-Severin.