Fapte de sute de mii de euro, nu vorbe! Adrian Cican demarează primele proiecte de investiții

Contractele pentru primele investiții în Spitalul din Caransebeș în mandatul lui Adrian Cican s-au semnat în aceste zile. Primarul Felix Borcean afirmă public că managementul actual al unității medicale este foarte bun.

Contractele s-au semnat în prezența primarului Felix Borcean, managerul Adrian Cican spunând că încep să se vadă rezultatele primelor acțiuni din planul său de management.

„S-a semnat contractul pentru o finanțare privată pentru spitalul din Caransebeș, care constă în construcția și montarea unei stații de oxigen medical în valoare de 283.000 de euro realizat de către o firmă germană, iar termenul limită de pus în funcțiune este februarie 2020. Banii vor fi plătiți în rate și vom achita mai puțin decât ne costa întreținerea stației vechi pe care o deține spitalul.”, ne-a declarat managerul spitalului.

Adrian Cican a mai spus că a solicitat Consiliului Județean Caraș-Severin, prin Primăria Caransebeș, ordonatorul principal de credite al Spitalului, un sprijin financiar pentru rețeaua de distribuție a stației de oxigen, care se ridică la valoarea de 110.000 de euro.

Acesta a găsit o soluție și pentru dotarea secțiilor de Interne și Cardiologie cu aparatură nouă, performantă, care va ajuta și cabinetul de specialitate din cadrul Ambulatoriului:

„Am semnat un contract pentru achiziția de aparatură nouă pentru secțiile de Medicină Internă, Cardiologie și Obstetrică Ginecologie în valoare de 80.000 de euro, însemnând două aparate ecograf cu 4 sonde și respectiv 3 sonde, două aparate de electrocardiogramă 4 holtere monitorizare EKG și un spirometru. Tot acum s-au finalizat și discuțiile pentru investiția de 170.000 euro privind dotarea de control a accesului în spital pe bază de cartele, supravegherea video și centrală telefonică digitală. Contractul nu a fost încă semnat pentru că mai avem de clarificat câteva mici proceduri juridice.”, a menționat managerul Adrian Cican.

Managerul Spitalului a precizat că pentru investiția în aparatele medicale noi a solicitat un credit la o firmă privată, pe care îl va achita în rate.