Adrian Torma „stăpâneşte două partide la Moldova Nouă”

Dat afară din partidul cu ajutorul căruia a câștigat alegerile locale în 2016, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, actualmente social-democrat, pare să aibă în continuare o relație strânsă cu liberalii, chiar și după divorț, după cum explică liderul Partidului Verde de la malul Dunării, Eugen Băleanu.

Faptul că în orașul condus de Torma, Viorica Dăncilă a obținut un scor zdrobitor în fața candidatului PNL, Klaus Iohannis, în lupta pentru scaunul de la Cotroceni, acest lucru nu denotă neapărat că în urbea de la Dunăre „există un bazin natural de stânga”, cum clarifica edilul, imediat după aflarea rezultatelor, ci faptul că Organizația PNL Moldova Nouă „nu a tras cum ar fi trebuit să tragă pentru că acolo sunt oamenii lui Torma”, a atras atenția Eugen Băleanu.

„Moldova Nouă este singurul oraș din Banat care ne-a făcut de râs la alegerile prezidențiale și asta pentru că, în campanie, liberalii, cu o mână îi dădeau cetățeanului fluturașul cu Iohannis, iar din guriță spuneau: «Nu vota cu prostul acesta! Votează cu Dăncilă»”, a declarat liderul verzilor de la Dunăre pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, în viziunea celui mai vocal contestatar al proiectelor actualului primar, Adrian Torma apare asemenea naratorului omniscient, omniprezent, deoarece se pare că edilul-șef controlează atât butoanele de comandă ale liberalilor, cât și cele ale social-democraților: „Campania alegerilor prezidențiale a fost o campanie pe care Torma a controlat-o de la A la Z și nu avem ce să spunem pentru că el stăpânește două partide: și PNL-ul, și PSD-ul”.

Contactat de redactorul expressdebanat.ro pentru a clarifica situația cu privire la controlul executat asupra celor mai puternice partide, șeful administrației publice locale de la malul Dunării a punctat: „Nu vreau să-i dau o replică unei «tinere speranțe» care de 20 de ani este împotriva tuturor primarilor. Îi apreciez negativitatea, aptitudinea de a vedea totul negru, scenariile scoase din filmele anilor 1940-1950, când totul era negativ”.