Fiecare guvern să vină cu oamenii lui! „Este normal să pună în funcții oameni de încredere”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Nicolae Robu este încântat de schimbările din Prefectură și deconcentrate! Primarul liberal consideră numirile o consecință firească a votului românilor din ultimele tururi de alegeri.

Noul subprefect este susținut de Nicolae Robu. PNL Timiș a trimis recomandări care au dus la numirea Lilianei Oneț în funcție. Prefectul Andreaș se află în concediu medical, ceea ce face revocarea sa din funcție imposibilă. Nicolae Robu își dorește o mai bună colaborare cu Prefectura și să se termine cu ordinele executate la comandă politică. „Noi am făcut o recomandare pentru doamna Oneț. Sper și cred că lucrurile vor merge bine. Sper să se termine cu prigoana la comandă politică pe care noi a trebuit să o suportăm din partea unor instituții ale statului. Nu trebuiau să se ocupe de răspuns la ordine politice venite de la un minister sau altul, de la un lider politic sau altul și trecute pe la instituția Prefectului”, a precizat președintele PNL Timiș.

Primarul Timișoarei spune că schimbările făcute de PNL în cadrul prefecturilor și deconcentratelor este un act de normalitate. Robu consideră că este nevoie ca schimbările să devină literă de lege pentru a crește gradul de productivitate al celor numiți. „Este normal ca un guvern politic să își pună în funcții oamenii în care are încredere, nu oamenii puși în funcții de adversarii politici. Asta spun că este normalitatea și cred că această normalitate trebuie legiferată. Când cineva merge și ocupă funcția de prefect trebuie să știe că rămâne în funcție cât timp puterea politică pe care o reprezintă se află la guvernare. Dacă ar fi așa, cei care sunt numiți vor fi preocupați vor trebui să dea satisfacție interesului public ca puterea politica pe care o reprezintă să primească voturi și să rămână în continuare preferata comunității”, a declarat Nicolae Robu.

1000x100 casa brutarului

Horațiu Simion revine la DRDP ca interimar. Robu consideră că a colaborat foarte bine în ultimul mandat la Direcția Regională de Drumuri și Poduri al lui Simion. Postul va fi ocupat până ce Ministerul Transporturilor va organiza un concurs pentru ocuparea postului. Președintele PNL Timiș precizează că postul de șef DRDP nu duce lipsă de doritori. Nicolae Robu se arată satisfăcut de dorința membrilor PNL de a ocupa posturile până nu demult ocupate de pesediști. „Cea mai mare greșeală pe care o poate face un partid este să numească oameni care nu au competența necesară să  facă față exigențelor unor postului. Asta e cea mai mare greșeală a PSD. În momentul în care ai pus oameni incompetenți, incorecți în poziții importante, te compromiți ca partid!”, a încheiat liberalul.

expres banat 1000x100 (2)