„Prefectul a considerat că nu suntem importanți!”

untitled design set 970x90 px

Conducerea Partidului Democrat-Liberal s-a adunat în această după-amiază în fața Instituției Prefectului, revoltată de faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a scuzat că nu ar avea timp să asculte doleanțele opoziției.

Prim-vicepreședintele PDL Caraș-Severin, Alain Rus, a aruncat astăzi acuze dure la adresa lui Silviu Hurduzeu, întrucât acesta i-ar fi declarat că nu are timp să îi primească pe membrii PDL. „A spus că nu ne poate primi sub nicio formă. Știm că astăzi a fost o zi încărcată, dar i-am solicitat doar câteva minute. Îi reamintim că prefectul este al tuturor cărășenilor, al întreg județului. Noi am vrut doar să îi înmânăm Cartea Minciunilor USL (…) A considerat că nu suntem importanți. Probabil, șampania neplătită din banii Prefecturii a fost mai importantă”, a spus astăzi liderul PDL.

În altă ordine de idei, documentul pe care democrat-liberalii au vrut să i-l acorde prefectului Silviu Hurduzeu cuprinde bilanțul negru al guvernării USL. „Este, de fapt, o concluzie a ceea ce s-a întâmplat în cele 22 de luni de guvernare, minciună, jaf și promiscuitate. Această Uniune s-a născut din ură și s-a destrămat în lupta pentru ciolan”, a spus Alain Rus, în fața Instituției Prefectului. Potrivit acestuia, guvernarea USL este o amintire neagră, iar „circul mediatic dintre Ponta și Antonescu e menit să distragă atenția de la alte probleme. PNL este încă la Guvernare. Liberalii au șefi de deconcertate, deci ei nu sunt încă în opoziție, așa cum susțin.

Prin gestul de astăzi, membrii PDL au vrut să le reamintească cetățenilor ce au votat la alegerile locale și parlamentare.

Ce a spus prefectul de Caraș-Severin
La polul opus, reprezentantul Guvernului în teritoriu a explicat că nu a fost vorba despre rea intenție, ci le-a solicitat democrat-liberalilor să revină cu un telefon în cursul zilei de astăzi. Chiar și așa, Silviu Hurduzeu dorește să se asigure că toată lumea cunoaște foarte clar faptul că instituția pe care o conduce este una apolitică.

„Prefectul nu este dispus să dea girul acțiunilor politice, în contextul în care instituția pe care o conduce nu face politică. Nu a fost vorba de rea intenție, mai ales în contextul în care astăzi trebuia să ne auzim din nou la telefon!”, a explicat Silviu Hurduzeu pentru www.expressdebanat.ro .