“Curaj și unitate, aveți tot Banatu’-n spate!”

Suporterii au ajuns deja la Sala Polivalentă din Reșița, pe care au tapițat-o cu bannere de susținere a echipei locale de handbal. Jucătorii au ieșit pe teren, dar, parcă, mai triști ca niciodată.

Vestea că problemele financiare ar putea pune capăt competițiilor sportive de handbal a mobilizat în masă suporterii reșițeni, dar nu numai. Deși meciul este programat pentru ora 19.30, cu o jumătate de oră înainte sala era plină de iubitori ai handbalului. Aceștia au venit din toate colțurile județului, iar caransebeșenii și-au făcut în mod special simțită prezența prin afișarea unui banner de proporții uriașe prin care își manifestă simpatia față de handbaliștii reșițeni. Cuvintele “Nu lăsați echipa să moară!” răsună în sala de competiții, întrucât suporterii scandează într-un glas și transmit în masă același mesaj comun.

banner handbal

În ciuda suportului moral arătat de suporteri, cert este că jucătorii nu își pot continua activitatea doar cu sprijin moral. Handbaliștii au nevoie în aceste momente de bani, pentru a putea continua frumosul vis de a avea o echipă de vârf, care să ducă numele Reșiței în cele mai importante competiții sportive.

UPDATE 17 martie 22.00 – Iubitorii handbalului ar trebui să fie prezenţi mâine seară în Sala Polivalentă pentru că e foarte posibil ca întâlnirea cu oaspeţii din Odorhei să fie cea de la revedere pentru Aihan Omer şi elevii săi.

Problemele financiare pe care le acuză de ceva vreme echipa de handbal a judeţului nu s-au rezolvat decât parţial odată cu sprijinul acordat Consiliului Judeţean de către primăriile din Reşiţa şi Caransebeş. În momentul de faţă situaţia este dramatică şi e puţin probabil ca echipa să mai dispute meciurile din play out. Sunt şanse mici chiar să încheie campionatul şi asta pentru că jucătorii, stafful tehnic şi administrativ sunt neplătiţi de vreo patru luni, bani de deplasări nu mai sunt, pentru plata baremurilor de arbitraj la fel, masa s-a tăiat şi necazurile nu se opresc aici. Mulţi dintre jucători riscă să fie daţi afară din apartamente pentru restanţe la plata chiriei, iar hotelurile din oraşele în care joacă echipa nici nu vor să audă de HC Caraş-Severin decât dacă achită factura pe loc. Pentru deplasarea la Bacău s-a făcut chetă, dar circulă zvonuri că unul dintre oficiali ar fi adus bani de acasă şi chiar s-a împrumutat pentru a depăşi momente critice din viaţa clubului.

Victoria de adio?!

În această seară, Aihan Omer şi băieţii săi s-au antrenat ca în orice altă zi, fiind hotărâţi să câştige mâine în faţa unui adversar tare, în ciuda problemelor de efectiv, dar mai ales financiare. Jucătorii nu au suflat o vorbă despre bani, iar antrenorul le-a cerut să intre şi să iasă din teren ca nişte învingători. ,,Sunt momente mai grele, dar noi vom da totul pentru a câştiga. Aşteptăm spectatorii în număr mare, pentru că avem nevoie mai mult decât oricând de sprijinul lor”, a declarat Aihan Omer.

Neoficial, se pare că meciul cu HC Odorhei va fi ultimul pentru HC Caraş-Severin. După întâlnirea de marţi seară, handbaliştii reşiţeni vor primi o săptămână de pauză deoarece următorul joc, care e şi ultimul al campionatului, e programat la Turda abia în 10 aprilie. Dacă până atunci nu se vor stinge măcar o parte din datorii, jucătorii se spune că nu s-ar mai întoarce la echipă. Această ipoteză este foarte probabilă, lucru recunoscut indirect şi de preşedintele secţiei de handbal Cristian Angyal. ,,E o situaţie mai mult decât delicată şi nu ştiu dacă şi cum poate fi rezolvată. Eu sper să fie deblocată în cel mai scurt timp posibil, pentru că HC Caraş-Severin este o echipă frumoasă care îşi merită locul în Liga Naţională. Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care iubesc handbalul, sponsori, investitori care vor să ne ajute. Nu vreau să mă gândesc la ce e mai rău, încă mai sper că se vor găsi soluţii şi că vom încheia cu bine sezonul, păstrându-ne locul în Liga Naţională”, a comentat oficialul clubului cărăşean.

Meciul dintre HC Caraş-Severin şi HC Odorhei se joacă marţi, de la ora 19.30, în Sala Polivalentă din Reşiţa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/