Mad Max, audiată mai bine de şase ore

Bogdan Bujor, Ciprian Rîpanu, Randi Tokar, Sorin Şonea şi Florina Urziceanu sunt judecaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat care urmărea asasinarea unui om de afaceri din Reşiţa.

Ciprian Rîpanu îşi manifestase dorinţa la termenul trecut de a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei. Asta ar fi însemnat să recunoască faptele reţinute în rechizitoriu şi să încalce legea Omerta, pe care toţi membrii grupării juraseră să o respecte indiferent de consecinţe. Tânărul care a fost prins alături de Randi Tokar în apropierea locuinţei omului de afaceri cu un adevărat arsenal, gata să-l ucidă, s-a răzgândit şi la termenul de săptămâna asta a spus că nimic din cele reţinute în sarcina sa nu este adevărat. Pe nu l-au luat în braţe şi ceilalţi inculpaţi.

Primul care a răspuns întrebărilor instanţei şi procurorului DIICOT a fost Bogdan Bujor, considerat liderul grupării. Tânărul a dat dovadă de o minte sclipitoare, de o extraordinară stăpânire de sine şi de spontaneitate. A avut replică la fiecare întrebare ce i-a fost adresată, iar răspunsurile sale au încercat să demonteze fiecare acuzaţie. Bujor şi-a permis chiar să-l întrebe ironic pe procuror de ce se află în arest. Ba, mai mult, i-a ofertit şi răspunsul: că nu ar fi fost de acord să plătească taxă de protecţie apropiaţilor omului de afaceri. “Nu aș face nimănui rău”, a spus în final Bogdan Bujor. S-a ţinut la fel de tare şi iubita lui, Florina Urziceanu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Rîpanu a surprins, pentru că a luat totul asupra sa. Mai exact, acesta a recunoscut că a avut un conflict cu omul de afaceri şi că nu dorea decât să-i dea o bătaie pe care să nu o uite niciodată. Asta, ca răzbunare după ce afaceristul s-ar fi lăudat prin oraş că l-a bătut pe Rîpanu, acesta din urmă, sportiv fiind, simţindu-se jignit. A recunoscut că armele îi aparţineau, dar a şpus că nu ştia că ar fi letale. Mai mult, a negat că Randi Tokar ar fi avut cunoştinţă despre arsenalul din maşină.

S-a procedat la audierea celor cinci inculpați şi s-a admis citarea primilor cinci martori din rechizitoriu pentru termenul următor. Inculpații urmează să-și precizeze probele”,  a declarat Rustin Ciasc, președintele Tribunalului Caraș-Severin.

 

banner 970 x 250

Comments

 1. elefantelul roz says:

  Pai probabil ca au avut raspunsuri foarte bune la intrebarile instantei si cele ale procurorului tocmai pentru ca nu au mintit si au spus adevarul, la asta nu v-ati gandit geniilor?
  Mai mult, daca au dat declaratii in fata instantei, deci au fost audiati in legatura cu faptele de care sunt acuzati si au raspuns la intrebari, de ce tot insistati cu “Omerta” aia ca ne-ati innebunit? Chiar trebuie sa scrieti in articole toate ineptiile care vi le fata mintea?
  Altele ar trebui sa fie intrebarile pe care sa vi le puneti:
  Nu este cumva suspect faptul ca la noi in judet sunt cele mai multe asa-zise grupuri infractionale organizate trimise in judecata de catre parchetul DIICOT, dupa Bucuresti? Sa fie oare judetul nostru un asa mare fief al unor grupari de crima organizata, mai ceva ca in Sicilia? Nu cumva exista o serioasa problema de perceptie a procurorilor si a instantelor asupra a ceea ce inseamna cu adevarat crima organizata in sensul Legii 39/2003? Nu cumva exista un exces de zel al procurorilor DIICOT serviciul Caras-Severin in a incadra la “grup infractional organizat” aproape de fiecare data cand exista cel putin 3 faptuitori?
  Nu cred ca intentia legiuitorului a fost aceea de a fi condamnati pentru initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat orice ametit care numai organizat nu a fost atunci cand a savarsit fapta.
  In situatia in care este evidenta aceasta practica (de a brava) a organelor judiciare in a acuza de grup infractional organizat chiar si atunci cand evident nu este vorba de un asemenea grup, nu mi se pare deloc nefireasca atitudinea inculpatilor prezentati in articolul de mai sus de a nu “recunoaste” fapte de care nici nu sunt vinovati.
  O ultima intrebare: Nu cumva aceasta abundenta de acuzatii urmate de condamnari pe infractiunea de grup infractional organizat la noi in judet fata de niste persoane care, in opinia mea, nu puteau sub nicio forma sa fie incadrate la aceasta infractiune, se intampla tocmai pentru a ne distrage atentia de la adevarata crima organizata din Caras-Severin, astfel acestia fiind protejati in mod indirect chiar de cei care ar trebui sa-i traga la raspundere?

 2. Florina Urziceanu says:

  Ba da.La noi in judet sunt cele mai multe grupari organizate din tara, suntem pe locul 1 la combaterea infractionalitatii.Cum asa?Pai doar la noi ai vazut ca ofiterii DIICOT sa dicteze declaratii asa zisilor “martori cu identitate protejata”,marturii pe care le obtin prin cai absolut “legale”(interogatorii de ore intregi, amenintari ca vor fi acuzati in diverse dosare) si tot felul de “nimicuri” de genul asta, pe care nu le vede nimeni.Se incalca in mod nesimtit legile, se ingradesc Drepturile Omului, se comit infractiuni grave chiar de catre cei care ar trebui sa faca legea.BRAVO DIICOT!FELICITARI, sunteti cu o treapta mai sus de cei pe care ii anchetati, putin mai buni…

 3. Florina Urziceanu says:

  Si apropo de comentariu lui elefantelul roz, legat de excesul de zel al procurorilor DIICOT.Te anunt de pe acum ca daca nu exista mai mult de 3 persoane, si nu se poate retine “grupul”, au ei grija sa mai bage 2-3 fraieri alaturi.Ca de…probabil conteaza la sfarsit de luna.Am convingerea ca toate se intorc intr-o zi impotriva noastra si sper ca si copiii lor sa ajunga pe mainile unor oameni la fel de “cinstiti” si “corecti” ca ei.